Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei s-a calificat la Campionatul Mondial dupa ce a invins, scor 37-32, in deplasare, pe Rusia. Cum in tur rusii castigasera cu 32-28, elevii lui Vasile Stanga s-au calificat la turneul final.

Vasile Stanga, selectionerul nationalei RomanieiFoto: AGERPRES

Disputa de la Chekhov era una in care Romania pornea cu sansa a doua, tricolorii pierzand la patru goluri in tur.

Cu o mobilizare exemplara si gratie unor executii deosebite, elevii lui Stanga au reusit performanta de a lasa Rusia in afara turneului final (pentru prima data in istorie).

A fost 37-32 pentru tricolori, unii dintre cei mai buni jucatori din tabara Romaniei fiind Csepreghi, Popescu si Sania (la pauza a fost 16-13 pentru Romania). Este al doilea turneu final conscutiv la care echipa nationala va lua parte.

Marcatorii Romaniei au fost: Csepreghi 8 goluri, Sania 7, Novanc 5, Jurca 4, Ghionea 4, Florea 4, Stamate 2, Fenici 2 si Sabou 1.

"A fost groaznic de emotionant sa privesc meciul, mai ales ca jucam la rusi acasa, care ne batusera la Bucuresti. Mi-a placut intreaga echipa, mai ales reprezentantii valului tanar, cu Csepreghi in frunte. Aceasta calificare e meritul tinerilor si este un semn bun, dupa ce ne-am calificat si in 2009. Au fost 14 ani de absenta pana atunci, dar acum mi se indeplineste un vis pe care l-am avut ani de zile. Cred ca Romania poate reveni acolo sus" - Cristian Gatu, presedintele FRH, pentru Mediafax.

Campionatul Mondial de Handbal se va desfasura intre 13 si 30 ianuarie 2011, in Suedia. Turneul final va fi gazduit de orasele Malmo, Lund, Kristianstad, Goteborg, Skovde, Jonkoping, Linkoping si Norrkoping.