Los Angeles Lakers si-a invins cea mai mare rivala si a devenit pentru a doua oara consecutiv campioana in NBA. Lakers s-au impus in fata celor de la Boston Celtics, cu scorul de 83-79, in meciul decisiv al finalei si au obtinut al 16-lea titlu din istorie.

Bryant, MVP-ul finalei NBA 2010Foto: Reuters

Titlul obtinut joi seara este cel de-al treilea pe care californienii l-au obtinut in fata rivalei Boston Celtics, ducand astfel scorul in intalnirile directe la 3-9. Dupa ce au fost invinsi de Celtics in finala NBA din 2008, Lakers si-au luat revansa, obtinand "cea mai dulce victorie".

Dupa primul sfert, Lakers erau condusi cu 23-14, dar Boston nu a reusit sa isi mentina avantajul, iar Lakers au intors meciul in favoarea lor. "Aceasta victorie este de departe cea mai dulce deoarece este impotriva celor de la Boston Celtics, dar si pentru ca a fost pe departe cea mai grea. Am dorit atat de mult victoria si cateodata se intampla sa iti doresti sa castigi atat de mult incat iti poate scapa printre degete", a declarat Kobe Bryant, potrivit Reuters, jucator ce a primit si titlul de MVP al finalei NBA.

Doc Rivers, antrenor Boston Celtics: "S-a plans mult in vestiar. Foarte multi se simt ingrozitor. Cred ca acest lucru este un lucru bun deoarece arata cat de mult ne doream victoria".

Victoria obtinuta joi seara a adus un record pentru antrenorul celor de la Los Angeles Lakers, Phil Jackson, tehnician care a ajuns la 11 titluri in NBA.

Finala NBA 2010:

Meci 1: Celtics - Lakers 89 - 102

Meci 2: Celtics - Lakers 103 - 94

Meci 3: Lakers - Celtics 91 - 84

Meci 4: Lakers - Celtics 89 - 96

Meci 5: Lakers - Celtics 86 - 92

Meci 6: Celtics - Lakers 67 - 89

Meci 7: Celtics - Lakers 79 - 83