Nationala de handbal masculin a Romaniei a fost invinsa, duminica seara, pe teren propriu de Rusia, scor 32-28, in meciul tur al barajului pentru Campionatul Mondial din 13-31 ianuarie 2011. Elevii lui Vasile Stanga au fost dominati clar de adversarii lor, rusii desprinzandu-se in timpul partidei si la sase goluri.

Rusia, prea puternica pentru nationala lui StangaFoto: Agerpres

Condusa la pauza cu doua goluri (12-10), echipa nationala a Romaniei nu a putut face fata ritmului impus de selectionata Rusiei si a cedat in mansa tur a barajului pentru Mondiale. Oaspetii au luat si un avantaj de sase goluri, dar Sania si compania au reusit sa revina si sa se apropie la patru goluri pana la final (28-32).

"Am intrat timorati, nu-mi explic ce s-a intamplat. Cred ca sala ne-a omorat, a fost foarte cald. Am facut multe greseli in aparare, Rusia s-a vazut ca este o echipa experimentata care stie jocul. Au jucatori care stiu sa rezolve orice sistem de aparare. In retur nu vom avea nimic de pierdut, vom juca la sacrificiu, nu se stie niciodata", a declarat Vasile Stanga (Digisport).

Mansa retur a barajului va avea loc saptamana viitoare in Rusia, in 19 iunie.