Tehnicianul campioanei Romaniei la handbal feminin, Radu Voina, a hotarat sa nu-si prelungeasca pentru inca un an contractul cu Oltchim, a anuntat marti presedintele clubului valcean, Ioan Gavrilescu, pentru Mediafax.

"La oferta facuta de Oltchim de a-si prelungi contractul cu inca un an, raspunsul antrenorului Radu Voina a fost negativ. Nu s-a discutat despre clauze contractule sau alte detalii privind sezonul viitor, ci doar despre continuarea cu inca un an. Radu Voina ne-a spus ca se opreste aici, pentru ca isi doreste o pauza. Am colaborat excelent si pentru mine ca presedinte e prima data cand simt ca imi pare rau ca ma despart de un antrenor", a declarat Ioan Gavrilescu.

"Si-a indeplinit toate obiectivele si a avut o conduita ireprosabila la clubul nostru. Despre viitor pot spune doar ca incercam cat mai repede sa-i gasim un inlocuitor. Conducerea clubului se va mai intalni odata in aceasta seara pentru a stabili o strategie de viitor in privinta antrenorului", a adaugat presedintele Oltchimului.

"Consider ca am facut tot ce am putut mai bine la Oltchim si impreuna cu fetele am ajuns cat de sus s-a putut. Personal cred ca vine un moment in care trebuie sa realizam ca sunt si lucruri mai importante in viata, in cazul meu dupa 37 de ani in slujba handbalului. Nu am apucat sa le multumesc fetelor, asa cum mi-as fi dorit. Ele sunt in vacanta, dar cu siguranta vor afla vestile si sper sa ne intalnim sa-mi iau ramas bun. Primul lucru ma gandesc la o vacanta, la o pauza de handbal, si sa ma ocup de familie asa cum promit de multi ani. Privind in urma, la experienta de la Oltchim, pot spune ca au fost satisfactii si rezultate frumoase, dar nu mi le atribui, ele sunt ale fetelor. Am avut si eu sansa sa fiu cu ele in echipa", a declarat si Radu Voina, potrivit aceleiasi surse.

"Decizia luata in privinta renuntarii la clubul Oltchim nu are legatura cu munca mea la echipa nationala. Contractul pe care il am cu Federatia Romana de Handbal este pana in 2012 cu obiectiv de calificare la Jocurile Olimpice", a mentionat tehnicianul.

Radu Voina a antrenat echipe de club din Romania (CSA Steaua Bucuresti 1981/82 si 1990/91) si Franta (RC Strasbourg 1991-1995 , HC Selestat 1995-2000 si A.S.L. Robortsau 2004-2005).

In perioada 1983-1984 Voina a fost antrenor secund al echipei nationale a Romaniei (timp in care a obtinut aurul la Jocurile Balcanice din '83 si argintul la JO de la Los Angeles in '84), pentru ca intre anii 2001-2004 sa fie numit antrenor principal al lotului de seniori.

In 2008 a preluat echipa nationale feminina de handbal, iar din februarie 2009 a trecut si pe banca tehnica a echipei Oltchim Rm. Valcea. Alaturi de clubul valcean a castigat doua titluri de campion national si a condus Oltchimul in semifinalele si finalele Ligii Campionilor in sezoanele 2008/2009, respectiv 2009/2010.