Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a castigat ultimul meci din Grupa 1 a preliminariilor pentru Campionatul European din 2010. Cu zambetul pe buze, tricolorele lui Radu Voina au invins categoric selectionata Elvetiei, scor 37-26, Oana Manea fiind principala marcatoare a Romaniei.

In fata unui adversar modest, romancele s-au distantat lejer inca din debutul partidei. Dupa sapte minute de joc, Romania, fiind sprijinita si de fanii prezenti in Sala Sporturilor din Tg. Mures, conducea cu 7-0. Elvetiencele au marcat primul gol dupa sapte minute si jumatate de joc, insa diferenta de sapte goluri s-a pastrat pana la pauza (18-11), gratie si paradelor de exceptie ale Talidei Tolnai. In repriza secunda, romancele au continuat sa domine partida, incheiand campania de calificare la Euro 2010 cu o victorie clara: 37-26.

Marcatoarele Romaniei: Manea 6, Ardean Elisei 5, Tivadar 4, Vizitiu 4, Maier 4, Geiger 4, Neagu 3, Varzaru 2, Dinca 2, Lecusanu 2, Zamfir 1

Radu Voina, selectioner Romania: "Suntem multumiti de joc. Bine ca fetele s-au distrat pentru acest minunat public. Pentru mine a fost un sezon greu, incarcat".

Narcisa Lecusanu: "A fost un meci frumos. Am incercat sa facem spectacol si ne bucuram de rezultatul de pe tabela. O sa-mi fie dor de aceasta atmosfera, dar am un genunchi care ma supara si e momentul sa zic stop. Vreau sa le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine, dar si celor care nu au fost alaturi de mine".

Cu aceasta victorie, Romania urca pe primul loc in Grupa 1i, Ucraina avand insa o partida in minus (Ucraina joaca duminica in fata Portugaliei).

Romania isi va afla adversarele de la Euro in 5 iunie, turneul final urmand a avea loc in 7-19 decembrie, in Norvegia si Danemarca. Cea mai buna clasare a Romaniei la Campionatul European a fost inregistrata in urma cu 10 ani: locul patru.

Rezultatele Romaniei in preliminarii:

Romania - Ucraina (27-27/ 35-36)

Romania - Portugalia (37-23/ 44-23)

Romania - Elvetia (39-18/ 37-26)