Oltchim a pierdut la sapte goluri diferenta partida tur cu Viborg (scor 28-21), dar campioana Romaniei inca spera intr-o minune pentru partida retur. "Va fi foarte greu, in fata noastra se afla detinatoarea trofeului, dar fetele spera si vor lupta pana la capat" - Radu Voina, antrenorul echipei din Valcea. Partida dintre Oltchim si Viborg, returul finalei Ligii Campionilor, se va disputa, sambata, de la ora 20.45, in Sala Polivalenta din Bucuresti.

"Sper ca fetele au uitat acea repriza, iar in scurt timp sa se concentreze pentru al doilea meci. Sunt sigur ca vor incerca sa faca minuni. Va fi foarte greu, pentru ca in fata noastra se afla campioana en-titre din Liga Campionilor, cea care a jucat cinci finale in aceasta competitie. Pentru noi este prima finala, dar sper ca ele sa reuseasca sa joace ceea ce stiu cel mai bine" - Radu Voina, citat de Mediafax.

Trebuie laudate pentru parcursul de pana acum

Indiferent de rezultatul partidei de la Bucuresti, antrenorul Oltchimului este de parere ca Neagu, Radulescu si compania merita tot respectul din partea romanilor pentru parcursul deosebit din Liga Campionilor.

"Aceste fete merita laude pentru ca au facut performanta pentru sportul romanesc. Am trait in aceasta saptamana multe lucruri care nu-si au locul, iar fetele sunt afectate. Nu vreau sa spun cati ani au trecut de cand o echipa romaneasca, din orice sport, a jucat o finala de Liga Campionilor. Cred ca aceste fete sunt mult inaintea Romaniei, ca performanta" - Radu Voina.

Speranta moare ultima

Diferenta de sapte goluri din Danemarca este una greu de remontat la acest nivel, dar "speranta moare ultima" pentru fetele lui Voina. Cu publicul aproape si putin noroc, Oltchim poate intoarce in favoarea ei soarta dublei manse.

"Am mai trait o astfel de situatie, intr-o finala a Cupei Campionilor, pe vremea cand eram antrenor la Steaua. Am jucat tot in Sala Polivalenta, cu SK Minsk, si am obtinut o victorie la 6-7 goluri, iar in meciul retur am pierdut la vreo 14 goluri. Am dat acest exemplu, pentru a arata ca se pot intampla minuni", a declarat Radu Voina.

Campioana Romaniei la handbal feminin se afla in grafic in Champions League, Oltchim avand obiectiv pentru sezonul in curs prezenta in finala competitiei.

"Anul trecut trebuia sa ajungem in semifinale si am ajuns, in acest an am avut finala ca obiectiv si am reusit sa ajungem. Pentru sezonul viitor ne-am propus sa castigam trofeul. Fetele acestea nu au ajuns intamplator aici, ci dupa niste meciuri castigate impotriva unor adversare puternice" - a conchis Voina.

Partida dintre Oltchim si Viborg va fi in direct pe Protv si Live Text pe HotNews.ro, sambata, 15 mai, de la ora 20.45.