Zoran Kurtes, antrenorul echipei HCM Constanta, a incetat din viata vineri noaptea, in jurul orei 23.00. Tehnicianului i s-a facut rau in camera de hotel in care se afla (Flora, din Mamaia), iar eforturile medicilor de pe ambulanta au fost in zadar, cu toate ca sarbul a fost resuscitat timp de aproape o ora.

In varsta de 44 de ani, Kurtes a castigat doua titluri de campion cu HCM si a reusit, in premiera pentru Romania, sa duca o echipa in optimile Ligii Campionilor la handbal masculin.

"Antrenorul a murit prin asfixie mecanica, prin aspirare de continut gstric"- Marius Popa, purtatorul de cuvant al Seviciului de Medicina Legala Constanta (citat de Adevarul).

Conform unor surse din cadrul campioanei Romaniei (citate de Mediafax), lui Kurtes i s-a facut rau vineri seara, iar ambulanta a fost chemata de un prieten cu un apel la 112. Echipajul SMURD a sosit la aproximativ sapte minute si a incercat, in zadar din pacate, sa-l resusciteze pe tehnician timp de aproape 60 de minute.

Staff-ul medical al "rechinilor" nu avea cunostinta de vreo problema de sanatate a antrenorului de orgine sarba.

Kurtes a sosit la Constanta in data de 29 aprilie 2008, iar in perioada de doi ani petrecuta la malul marii a cucerit doua titluri de campion al Romaniei. Alaturi de Zoran, HCM-ul a impresionat in Liga Campionilor, competitie unde Stanescu, Toma si compania au ajuns in optimile de finala (performanta unica pentru cluburile din Romania). In urma tehnicianului de 44 de ani au ramas o sotie si doi copii (locuiesc la Belgrad).

"Eu nu cred, degeaba imi spuneti, nu pot sa cred! Eu ma pregateam sa merg la antrenament. Este o tragedie la fel de mare ca atunci cand a murit Marian Cozma" - Alexandru Dimache, jucator al campioanei Romaniei la handbal masculin (citat de Mediafax).

„Sunt foarte fericit pentru ca HCM a luat un nou titlu cu doua etape inainte de finalul campionatului. A fost un sezon mai greu, pentru ca numarul partidelor oficiale a fost mult mai mare si mai grele ca in anii trecuti, iar in Liga Nationala au fost mai multe echipe puternice: UCM Resita, Steaua sau Pandurii Tg. Jiu. Vrem sa continuam evolutiile bune si sa aducem la Constanta si Cupa Romaniei“, a fost una dintre ultimele declaratii ale lui Zoran Kurtes.

Cine a fost Zoran Kurtes (23 decembrie 1965 - 7 mai 2010)

Zoran Kurtes a activat ca jucator timp de 11 sezoane la Jugovic Kac, iar ca antrenor a pregatit pe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged si Al-Ahly.

A cucerit de-a lungul carierei de tehncian trei titluri si trei cupe in Serbia si un titlu in Egipt.

De asemenea, Kurtes a obtinut doua medalii de bronz cu nationala Serbiei la Campionatul Mondial, in ambele situatii din postura de antrenor secund (in 1999 - principal a fost Zoran Jivkovic, in 2001 - principal a fost Branislav Pokraetz).