Oltchim Rm. Valcea va disputa mansa retur a finalei Ligii Campionilor la handbal feminin pe teren propriu. In urma tragerii la sorti ce a avut loc marti la Viena, s-a stabilit ca Viborg, in incercarea sa de a-si apara titlul, va disputa prima mansa pe teren propriu, urmand ca mansa decisiva sa aiba loc in Sala Polivalenta de la Bucuresti.

Mansa tur a finalei Ligii Campionilor la handbal feminin este programata a avea loc in perioada 8-9 mai, in timp ce mansa retur se va juca in perioada 15-16 mai. Datele si orele exacte de incepere a celor doua manse din finala vor fi stabilite de care Federatia Europeana de Handbal, dupa ce vor fi consultate televiziunile ce vor transmite partidele, precum si cluburile implicate.

Radu Voina, antrenor Oltchim: "Nu stiu daca la acest nivel conteaza in primul rand unde se joaca returul semifinalei, dar parca totusi, sa joci acasa, cu trofeul pe masa, in fata propriilor fani, e altceva. Fetele au fost impresionate de atmosfera din returul cu Gyor, va conta mult pentru ele. Sper ca valcenii care ne-au incurajat atat de frumos sa fie alaturi de noi si la Bucuresti. Mai e pana atunci, avem ultimele patru meciuri, in 8 zile, trei in deplasare si ultimul acasa, in Liga Nationala, si apoi ne gandim doar la finala Ligii Campionilor". (Mediafax)

Campioana Danemarcei, Viborg, formatie la care activeaza si Cristina Varzaru, a disputat prima finala de Liga Campionilor in sezonul 1996/1997, fiind invinsa de Mar Valencia cu scorul general de 58-50. Patru ani mai tarziu, danezele aveau sa piarda o noua finala, de data aceasta in fata echipei slovene RK Krim Neutro Roberts (47-41, scor general). A treia oara a fost cu noroc pentru Viborg, reusind sa castige trofeul Ligii Campionilor in sezonul 2005/2006, dupa ce s-a impus la o diferenta de un singur gol in fata slovenelor de la Krim Ljubljana. In sezonul trecut, Viborg a obtinut cel de-al doilea trofeu al celei mai importante competitii intercluburi din Europa, invingand pe adversara Oltchimului din semifinalele din acest an, Gyor, cu scorul general de 50-49.

De cealalta parte, insa, Oltchim va juca prima sa finala de Liga Campionilor, fiind si prima echipa romaneasca de dupa 1990 care ajunge in ultima faza a acestei competitii.

Oltchim nu va putea juca finala Ligii Campionilor in Sala Sporturilor Traian din Ramnicu Valcea deoarece arena nu este omologata pentru faza finala de catre Federatia Europeana de Handbal, fetele antrenate de Radu Voina urmand a disputa meciul de pe teren propriu in Sala Polivalenta din Bucuresti.