Nationala de handbal masculin a Romaniei va avea de luptat cu Spania, Croatia si Lituania pentru a ajunge la Campionatul European din 2012, conform tragerii la sorti care a avut loc, luni, la Belgrad. Primele doua clasate din grupa se califica la turneul final.

La competitia gazduita de Serbia vor lua parte 16 echipe, doua fiind deja calificate: Franta, campioana en-titre si Serbia, tara gazda. Pentru restul de 14 locuri vor lupta nu mai putin de 37 de echipe.

Partidele din preliminarii vor avea loc intre 27 octombrie 2010 si 12 iunie 2011. Din cele sapte grupe de calificare se vor califica primele doua clasate.

Campionatul European de handbal masculin se va desfasura in perioada 17 si 29 ianuarie 2012 in orasele Belgrad, Novi Sad, Vrset si Nis (din Serbia).

"Avem parte de grupa mortii, cum se spune. A mai picat si Spania la noi in grupa, parca nu era de ajuns Croatia. Erau si variante mai bune pentru noi din urna a doua valorica, Macedonia, Slovacia, dar n-a fost sa fie. Acum, la nivelul acesta, toate echipele sunt puternice in primele doua urne valorice. Consider ca favorita la locul I in grupa noastra e Croatia, dar va avea si ea, si Spania, meciuri grele cu noi. Bine ar fi sa se bata cele doua si sa castige a treia, adica noi, la calificare" - Vasile Stanga, antrenor Romania (Mediafax).

Preliminarii CE:

Grupa 1 - Ungaria, Macedonia, Bosnia - Hertegovina, plus castigatoarea grupei A preliminare

Grupa 2 - Croatia, Spania, Romania, Lituania

Grupa 3 - Polonia, Slovenia, Ucraina, Portugalia

Grupa 4 - Suedia, Slovacia, Muntenegru, plus castigatoarea grupei C preliminare

Grupa 5 - Germania, Islanda, Austria, plus castigatoarea grupei B preliminare

Grupa 6 - Norvegia, Cehia, Olanda, Grecia

Grupa 7 - Danemarca, Rusia, Belarus, Elvetia.