Oltchim Ramnicu Valcea se afla la doar un pas de finala Ligii Campionilor la handbal feminin, dar pentru a ajunge in ultimul act al competitiei, Neagu, Lecusanu si compania trebuie sa treaca de unguroaicele de la Gyor. "Vor fi doua meciuri foarte echilibrate, iar forma de moment va face diferenta. Ne dorim foarte mult sa ajungem in marea finala", a declarat Radu Voina, antrenorul campioanei Romaniei, pentru HotNews.ro.

Cu doar cateva zile inainte de partida tur cu Gyor (va avea loc duminica, 11 aprilie, de la ora 18.15), Oltchim se pregateste in liniste pentru disputa din Ungaria.

"Pregatirea decurge normal, conform planului. Fetele sunt conectate la importanta partidei. Va fi un meci greu, mai ales ca au ramas cele mai bune patru echipe din competitie. La acest nivel orice este posibil", a declarat Radu Voina pentru HotNews.ro.

Adversare traditionale in cupele europene, Oltchim si Gyor s-au mai intalnit deja de doua ori in actuala editie a Ligii Campionilor, in Grupa C a competitiei. A fost 26-22 pentru romance la Valcea, in timp ce Gyorul a castigat la acelasi scor in Ungaria.

"Gyor este o echipa de mare traditie in handbalul feminin, iar unguroaicele sunt sigur ca vor face tot ce este posibil pentru a ajunge in finala Ligii. Disputele cu ele au fost mereu echilibrate, iar dupa parerea mea va conta foarte mult forma de moment. Ultimele doua meciuri stau marturie ca echipele sunt de valoare foarte apropiata".

Referindu-se la partida de duminica, Radu Voina nu a dorit sa faca un pronostic, multumindu-se doar sa precizeze ca echipa sa va incerca sa plece cu un rezultat favorabil de la Gyor.

"Disputa de la Gyor va fi fara discutie una dificila. E greu sa dai un pronostic sau sa vezi o favorita in semifinale. Oricare dintre cele patru echipe spera sa castige trofeul, iar lupta va fi una incrancenata. Vrem sa ne facem jocul normal in Ungaria".

Dupa ce anul trecut s-a oprit in faza semifinalelor, Valcea spera la mai mult in acest sezon, finala Ligii Campionilor fiind la doar doua partide distanta.

"Anul trecut am avut obiectiv semifinalele si l-am indeplinit. In acest sezon ne dorim mai mult. Nu stiu daca voi lua sau nu o masura speciala pentru Anita Gorbicz (a revenit dupa o accidentare, este una dintre cele mai bune jucatoare ale unguroaicelor), acest lucru ramane in bucataria noastra. Oricum, este vorba de doua meciuri, iar concentrarea trebuie sa fie maxima pana la final", a conchis Radu Voina pentru HotNews.ro.

Partida dintre Gyor si Oltchim Ramnicu Valcea va avea loc, duminica, de la ora 18.15, in Ungaria, disputa urmand sa fie in direct pe Sport.ro si Live Text pe HotNews.ro.