Alexandru Bogdan Gradinaru, jucatorul de 19 ani al formatiei de rugby CS MVT UAV Arad, accidentat in partida de miercuri cu CSM Stiinta Baia Mare, a primit un verdict necrutator dupa ce a fost operat in cursul zilei de vineri: va ramane paralizat de la brau in jos.

Gradinaru a intrat in repriza a doua a meciului din Divizia Nationala si a ramas la pamant in urma unui contact cu un adversar. "Putem spune ca accidentul a fost stupid. In momentul cand el a vrut sa pozeze balonul, jucatorul advers a venit cu un coechipier si l-a lovit exact in spate", a declarat Florin Balan, reprezentat al clubului Universitatea Arad.

Tanarul jucator a fost transportat la Spitalul Judetean din Timisoara, iar dupa primele analize diagnosticul era unul foarte dur: traumatism coloana cervicala cu fractura, bipareza brahiala si paraplegie. In cursul zilei de vineri, Gradinaru a fost operat, insa dupa interventia chirurgicala doctorii au dat un verdict crunt: va ramane paralizat.

"Operatia la care a fost supus azi Alexandru Bogdan Gradinaru a inceput la ora 10:00 si s-a incheiat in jurul orei 16:00. La iesirea din sala de operatii, doctorii au dat un verdict infiorator: jucatorul va ramane paralizat de la brau in jos si isi va putea misca doar partial mainile. Socanta veste a fost confirmata si de antrenorul Ovidiu Serban, care ne-a spus ca jucatorul sau va ramane paralizat de la gat in jos", informeaza publicatia online Vestic.ro.

"Pacientul prezinta un traumatism de coloana cervicala cu fractura, membrele superioare le misca, in schimb membrele inferioare nu va putea sa le miste deloc.", a mentionat Liania Dacilescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Timisoara, potrivit Antena 3.