Nationala de handbal feminin a Romaniei disputa, miercuri, "derby-ul" Grupei I a preliminariilor Campionatului European 2010, in fata selectionatei Ucrainei, partida care, insa, nu va fi televizata. Tricolorele lui Radu Voina isi pot asigura prezenta la turneul final ce se va disputa in Danemarca si Norvegia, daca inving in meciul de miercuri.

Romania poate obtine calificarea de pe primul loc din dubla cu Ucraina (31 martie si 3 aprilie), iar rezultatele directe dintre cele doua reprezentative sunt in favoarea tricolorelor: 7-2. Radu Voina nu o va putea folosi in meciul cu Ucraina pe Ramona Maier (accidentata) si va trebui sa-si infrunte propriile jucatoare de la Oltchim: Pidpalova, Vashchuck si Shymkute, toate trei facand parte din lotul Ucrainei.

Partida de miercuri, ce se va disputa de la ora 18:00, nu va fi televizata, insa returul din Romania, va putea fi urmarit, sambata, incepand cu ora 11:45, pe Digisport.

Romania se afla pe primul loc in Grupa I preliminara, cu doua victorii din tot atatea posibile: 34-23 cu Portugalia si 39-18 cu Elvetia.

Clasament Grupa I*:

1. Romania 4 puncte (76-41)

2. Ucraina 4p (69-51)

3. Portugalia 0p (54-73)

4. Elvetia 0p (38-72)

*Primele doua clasate din cele sapte grupe preliminare se vor califica la turneul final ce va avea loc in decembrie 2010.

Lotul Romaniei: Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu , Iulia Puscasu, Oana Manea, Ionela Stanca, Adina Meirosu Fiera, Cristina Neagu, Narcisa Lecusanu, Patricia Vizitiu si Valeria Beşe (toate de la Oltchim Rm. Valcea), Nicoleta Dinca, Florina Barsan Chintoan (U Jolidon Cluj), Ada Moldovan (Dunarea Braila), Carmen Amariei (FCK Handbold), Cristina Varzaru (Viborg HK) si Aurelia Bradeanu (Gyor ETO).