Oltchim a castigat la limita o partida dramatica contra lui Viborg, elevele lui Radu Voina impunandu-se cu 27-26. Cu toate ca au condus in permanenta pe tabela de scor, valcencenele au tremurat pana in ultima secunda pentru al treilea succes consecutiv in Grupa 2 Principala. In urma acestui rezultat, campioana Romaniei este aproape calificata in semifinalele Ligii Campionilor.

Cu exceptia primelor minute, valcencele au fost la timona partidei cu Viborg, elevele lui Radu Voina conducand in unele momente chiar si la patru goluri diferenta.

Cu o aparare mobila si destul de exacta si cu o Paula Radulescu din nou intr-o zi de gratie, campioana Romaniei le-a facut viata grea nordicelor.

Lucrurile au inceput sa se schimbe dupa eliminarea Cristinei Varzaru (rosu direct), atunci cand Viborg a strans randurile si a revenit pe tabela. In aceste conditii, ultimele minute au fost dramatice, Oltchim conducand cu un singur gol in ultimele 90 de secunde.

Nu s-a mai marcat insa, cu toate ca Viborg a beneficiat de o lovitura de la 9 metri in ultima secunda.

Oltchim castiga la limita (Cristina Neagu si Paula Radulescu au fost cele mai bune dintre valcence), iar cu sase puncte acumulate din tot atatea posibile este foarte aproape de semifinalele Ligii Campionilor.

Marcatoarele Oltchimului: Neagu (8), Maier (5), Galca(4), Vizitiu(3), Meirosu (2), Puscasu, Manea, Bese, Lecusanu, Nechita - toate cate un gol.

Demn de mentionat este faptul ca la intalnirile directe scorul in acest moment este 4-4 intre Oltchim si Viborg.

Etapa III, rezultate:

Dinamo Volgograd - Hypo Viena 27-21 (15-11)

Oltchim - Viborg 27-26

Clasament:

1. Oltchim Rm. Valcea 88:76 (+12) 6 puncte

2. Viborg 91 :82 (+9) 4 puncte

3. Dinamo 80:81 (-1) 2 puncte

4. Hypo 73:93 (-20) 0 puncte

Primele doua echipe se califica in semifinalele competitiei.