Inspectorul general al Politiei din Veszprem a dezvaluit, joi, rezultatul anchetei in cazul uciderii fostului handbalist roman, Marian Cozma. La aproape un an de la inceperea investigatiei, autoritatile au confirmat presupunerile presei din Ungaria: Raffael Sandor este cel care l-a injunghiat mortal de trei ori in inima pe Cozma in 8 februarie 2009, in fata unui club din Veszprem, informeaza presa din Ungaria.

Marian Cozma, fost jucator in echipa maghiara de handbal MKB Veszprem, a fost injunghiat de trei ori in inima in 8 februarie 2009, in fata unui club din Veszprem. "Parerile expertilor, declaratiile martorilor si alte probe au dus la concluzia ca R. Sandor a fost cel care l-a injunghiat pe fostul handbalist roman in inima", a declarat Pogany Peter, inspectorul politiei din Veszprem, in cadrul unei conferinte de presa de joi. De asemenea, oficialii au confirmat si faptul ca Nemeth Gyozo si Ivan Sztojka au participat la atacul asupra lui Marian Cozma, fiind considerati complici la omor si lovituri cauzatoare de moarte.

Potrivit rezultatului anchetei, Nemeth Gyozo a fost cel care l-a injunghiat pe jucatorul croat al echipei MKB Veszprem in zona rinichilor, dupa care l-a lovit in cap si pe Zarko Sesum, handbalistul fiind in genunchi langa Marian Cozma, incercand sa il ajute.

Intr-un interviu acordat unei televiziuni din Ungaria, citat de gsp.ro, Nameth Gyozo a declarat, inainte de aflarea rezultatului anchetei, ca Marian Cozma a fost cel care a provocat bataia: "Eu nu stiam ca sunt handbalisti, mai degraba pareau niste mafioti. Daca ma gandesc la cele intamplate, aspectul fizic al lui Marian Cozma pare mai mult al unui mafiot, decat cel al unui sportiv. Imi amintesc exact ca in acea seara acel baiat inalt, Marian Cozma, a deranjat mai multa lume cu stilul lui de dans. Se lovea de toata lumea din jurul lui, de vreo doua ori m-a impins si pe mine. Era evident ca baiatul asta e agresiv. M-a impins intentionat si nu fiindca nu avea loc pe ringul de dans sau ca nu stia sa danseze, vroia sa ma provoace".

"Am inceput sa ne imbrancim, iar de acolo a plecat toata bataia. Nu a fost o bataie generala, doar vreo 3-4 baieti de la noi si vreo 3 de la ei. Acum, daca ma gandesc bine, trebuie sa recunosc ca a fost o bataie scurta, dar buna. Ne-am batut cu barbati adevarati, ne-au impartit cateva palme, le-am simtit, dar nu am avut vreo problema cu asta, fiindca am ripostat si noi. M-am bucurat ca am gasit pe cineva cu care sa ne batem. Dupa aceea bataia s-a mutat afara. Eu nu l-am injunghiat pe Cozma. Am vazut ca cineva e la pamant si cineva e in genunchi langa el. Am crezut ca cel de jos e unul de-al nostru si atunci am fugit si l-am lovit cu piciorul in cap pe cel aflat in genunchi", a adaugat Gyozo.