Ancheta in cazul uciderii handbalistului roman Marian Cozma a luat sfarsit la aproape un an de la disparitia sportivului, autoritatile maghiare urmand sa faca publice primele informatii din acest dosar in cursul zilei de joi, informeaza Agerpress.

Inspectorul general al Politiei din Veszprem va aparea in fata presei joi, acesta urmand sa prezinte rezultatele anchetei. Marian Cozma a fost omorat pe 8 februarie 2009 in fata localului Patriot.

Conform presei maghiare (care citeaza declaratiile lui Karamas Gabor -avocat), Raffael Sandor (clientul lui Gabor) este principalul suspect in cazul uciderii lui Marian Cozma.

N. Gyozo, un alt suspect, a declarat pentru jurnalistii unguri ca o singura persoana l-a injunghiat pe sportivul roman, acestia decedand in urma ranilor grave dupa putin timp.

"Mi-au ucis diamantul si vor plati pentru asta. Acesti criminali trebuie sa putrezeasca dupa gratii pentru fapta lor si pentru ca au fost atat de lasi incat au sarit 20 pe copilul meu sa-l ucida. Asasinii sunt in puscarie, acolo vor ramane. Sunt convins ca nu a fost o intamplare, ca cineva le-a dat ordin sa-l omoare pe Marian. Pe cel care a ordonat crima vreau sa-l vad dupa gratii", a declarat Petre Cozma (cancan).

Cozma, in varsta de 26 de ani, activa la echipa MKS Veszprem din Ungaria si era pivot in echipa nationala a Romaniei. La sfarsitul lunii ianuarie (2009), Marian anuntase ca nu va mai evolua pentru echipa nationala dupa ce nu a folosit decat foarte putin de Aihan Omer (antrenorul de atunci) la CM.