Handbalistul german Oleg Velyky a murit la varsta de 32 de ani, campionul mondial din 2007 fiind rapus de cancer, informeaza AP. "Suntem coplesiti de durere, inca nu ne vine sa credem", a declarat Andreas Rudolph, presedintele lui Hamburg, echipa la care legitimat. Nascut in Ucraina, Oleg a fost naturalizat, sportivul bifand 38 de partide pentru Germania.

"Suntem complesiti de durere, inca nu ne vine sa credem ca nu mai este printre noi. Handbalul mondial a pierdut o mare personalitate, rar iti e dat sa vezi un asemenea jucator", a declarat Andreas Rudolph, presedintele echipei din Hamburg.

Nascut in Ucraina, Oleg a fost naturalizat, aceasta castigand titlul mondial alaturi de Germania in anul 2007. A fost varful carierei de jucator pentru Velyky.

Tratat cu ajutorul chimioterapiei inca din anul 2003, Oleg nu a evoluat niciun minut la Mondialul din 2007, cu toate ca s-au facut eforturi mari in acest sens (a facut parte din lotul cu care nemtii au cucerit lumea).

Starea sanatatii lui Oleg s-a inrautatit in martie 2008, dar a continuat sa lupte cu boala. A evoluat pana la jumatate lui 2009, fiind prezent pe teren in patru partide alaturi de Hamburg in prima liga a tarii. Velyky a bifat 38 de prezente pentru nationala Germaniei si 59 pentru Ucraina, tara in care s-a nascut. Era casatorit si avea un copil in varsta de 6 ani.

Vezi aici imagini cu Oleg: