Oltchim Rm. Valcea a pierdut ultimul meci al Grupei C din Liga Campionilor in fata unguroaicelor de la Gyor, scor 22-26, dar se califica in grupele principale de pe primul loc gratie golaverajului. Gyor a dominat intreaga partida, dar valcencele s-au mobilizat in ultimele minute si, dupa un final intens, si-au indeplinit obiectivul: nu au pierdut la mai mult de patru goluri.

Dupa ce au invins in tur pe Gyor cu 26-22, Oltchim nu trebuia sa piarda, duminica, la mai mult de patru goluri. Obiectiv indeplinit, cu toate ca au suferit intreaga partida.

Valcencele au avut probleme serioase in prima repriza si nu au reusit sa intre in ritmul jocului. Gyor a profitat de slabiciunea adversarelor si s-a lansat spre poarta Oltchimului. Pauza a aratat un rezultat dezastruos pentru valcence: 16-8 in favoarea unguroaicelor. In repriza a doua Oltchimul s-a aratat mai determinata, dar a continuat sa sufere. Finalul partidei s-a jucat la intensitate maxima, valcencele reusind sa se apropie la patru goluri. Unguroaicele au avut ultimul atac, dar Oltchimul s-a aparat perfect si s-a calificat de pe primul loc.

Intr-o interventie telefonica la postul de televiziune sport.ro, presedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu a mentionat ca postul antrenorului Voina a fost in pericol, dar calificarea de pe primul loc in grupa il salveaza: "Aceasta infrangere poate fi considerata ca si o victorie. Aveam trei variante: sa pierdem la mai putin de patru goluri, sa facem egal sau sa castigam. Fetele noastre au ales prima varianta. Dar pana la urma rezultatul final conteaza. Sunt nemultumit ca au pierdut, dar sunt multumit ca au terminat grupa pe primul loc. Daca meciul s-ar fi terminat la o diferenta de 8-10 goluri, asa cum se prevedea la pauza, sigur ca se impuneau masuri asupra staff-ului tehnic. Asa, au "dres busuiocul in ultimele minute" si vom ramane in aceeasi formula".

Marcatoarele Oltchimului: Maier 6 goluri, Stanca 5 goluri, Pidpalova 3 goluri, Manea 2 goluri, Vaschuk 2 goluri, Bese 1 gol, Luca 1 gol, Puscasu 1 gol, Lecusanu 1 gol, Vizitiu 1 gol

Echipele calificate in grupele principale ale Ligii Campionilor:

Grupa A:

1. Viborg 9p

2. HC Leipzig 7p

Grupa B:

1. Krim Mercator 10p

2. Hypo 6p

Grupa C:

1. Oltchim 8p

2. Gyor 8p

Grupa D:

1. Larvik 8p

2. HC Dinamo 7p

Tragerile la sorti pentru grupele principale ale Ligii Campionilor vor avea loc in 19 ianuarie, iar Oltchimul va intalni o echipa calificata de pe prima pozitie si doua de pe locul secund.