Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Handbal a decis, in cursul zilei de marti, ca Radu Voina va ramane in continuare selectionerul nationalei de handbal feminin a Romaniei cel putin pana pe 2 februarie, atunci cand va avea loc o noua sedinta."Nu s-a pus problema inlocuirii lui Voina cu Gheorghe Tadici", au precizat oficiali ai FRH.

Comisia Tehnica a Federatiei Romane de Handbal stabilise (inca de luni) ca Radu Voina sa ramana selectionerul Romaniei, dar aceasta propunere avea nevoie de votul favorabil al Consiliului de Administratie pentru a intra in vigoare.

"Nu s-a pus problema inlocuirii lui Radu Voina cu Gheorghe Tadici, el ramane selectioner", au precizat oficiali din cadrul FRH, citati de NewsIn.

Cu toate acestea, soarta lu Radu Voina nu a fost inca stabilita, totul urmand sa fie stabilit pe 2 februarie, atunci cand va avea loc urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie.

"Radu Voina ramane selectioner momentan, pana se va veni cu propuneri viabile. Handbalul romanesc are nevoie de liniste. Voina este sub contract pana in 2012" - Elena Frincu, directorul DJTS Constanta, membru in Consiliul de Administratie al FRH.

Sub conducerea lui Radu Voina, nationala Romaniei a terminat pe locul opt Campionatul Mondial din China, tricolorele fiind invinse de Norvegia, Spania si Germania.

Radu Voina a fost numit antrenor al Romaniei in septembrie 2008, inlocuindu-l pe Gheorghe Tadici. Cu Voina pe banca tehnica, tricolorele au bifat un loc 5 la Europeanul din Macedonia, Lecusanu, Amariei si compania reusind sa castige Cupa Mondiala din Danemarca, un turneu amical la care participa cele mai bune prime reprezentative din lume.