Comisia Tehnica a Federatiei Romane de Handbal a decis, in cursul zilei de luni, ca Radu Voina sa ramana selectionerul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei, aceasta propunere urmand sa fie inaintata spre aprobare Consiliului de Adminstratie al FRH.

"Propunerea noastra este ca Radu Voina sa continue la echipa nationala, un singur membru propunandu-l pe Gheorghe Tadici sa il inlocuiasca. Au existat cauze obiective pentru nerealizarea obiectivului. Am avut prea putine jucatoare de mare valoare in lot", a explicat Bogdan Macovei, presedintele Comisiei Tehnice a FRH.

Sub conducerea lui Radu Voina, nationala Romaniei a terminat pe locul opt Campionatul Mondial din China, tricolorele fiind invinse de Norvegia, Spania si Germania.

Oficialii FRH au stabilit ca Voina sa aiba un secund cu mare experienta (in locul lui Vlad Caba), in acest sens fiind propusi Dumitru Musi (a colaborat si cu Gheorghe Tadici) si Ioan Baban (de la HCM Baia Mare).

Consiliul de Administratie al FRH se va reuni pe 12 ianuarie, oficialii forului urmand sa stabileasca exact daca Radu Voina va continua sa se ocupe de pregatirea nationalei feminine (sunt sanse mari ca acest lucru sa se intample).