Oltchim Ramnicu Valcea s-a calificat in grupele principale ale Ligii Campionilor dupa ce a invins cu 27-26 pe Itxako. Partida a fost una interzisa cardiacilor, elevele lui Radu Voina impunandu-se pana la urma pe final. In urma acestui succes, valcencele au acumulat 8 puncte in Grupa C, campioana Romaniei bifand a treia prezenta consecutiva in faza a doua a competitiei.

"Stiam ca vom avea un meci greu, in Liga Campionilor nu exista echipa usoara. Itxako are un stil aparte, fetele s-au batut si au vrut sa castige acest meci. Cu toate ca este doar inceputul de an, presiunea este una ca pentru un sfarsit de an. In unele momente, s-a gresit totusi destul de mult. Incercam cu mari eforturi sa redevenim aceeasi echipa stapana pe sine. Campionatul Mondial a lasat urme adanci in ceea ce priveste moralul jucatoarelor mele. Fetelel mele sunt in revenire dupa gaura mare de la turneul final. De multe ori cand vrei sa faci multe, nu iti iese mare lucru. Am castigat cu foarte mare greutate, iar efortul fizic a fost unul parca mult prea mare", a declarat Radu Voina la finalul partidei (sport.ro).

Partidele zilei:

Oltchim - Itxako 27-26 (15-14)

Gyor ETO-Zvezda Zvenigorod 27-25 (14-10)

Clasament:

1 Oltchim 8 puncte (137- 126)

2 Gyor ETO 6 puncte (127-127)

3 Zvezda Zvenigorod 5 puncte (138-138)

4 Itxako 1 punct (117-128)

Vezi aici desfasurarea partidei Oltchim - Itxako:

Min 60/ Oltchim - Itxako 27-26

Au marcat: Vizitiu 51', Lecusanu 56', Gatzel 59'

Finalul de meci este unul tensionat, ibericele reusind sa se tina aproape de Oltchim. Patricia Vizitiu a fost omul partidei pentru campioana Romaniei, ultimele secunde ale partidei de la Valcea fiind dramatice. Pana la urma, fetele lui Radu Voina castiga la un singur gol diferenta, Valcea incheind pe prima pozitia Grupa C.

Min 50/ Oltchim - Itxako 24-23

Au marcat: Vizitiu 45', 47', 50', Lecusanu 48'

Ibericele au doua minute foarte bune, oaspetele marcheaza de patru ori consecutiv, egaland situatia pe tabela de marcaj. Arbitrajul este unul usor pro Itxako, spre nemultumirea publicului. Elevele lui Voina gresesc mult, mingi simple, iar Itxako marcheaza in inferioritate numerica de doua ori.

Min 40/ Oltchim - Itxako 20-16

Au marcat: Puscasu 31', Szucs 34', 39', Vizitiu 36', Galca 38'

Valcencele reusesc sa se mentina in avantaj pe tabela de marcaj, elevele lui Voina marcheaza cel mai mult de pe centru, in timp ce Paula Radulescu inchide poarta in mai multe faze. Oltchim se distanteaza la patru goluri, publicul savureaza fiecare gol. Ionela Stanca este eliminata pentru doua minute.

A inceput repriza a doua

Min 30/ Oltchim - Itxako 15-14

Au marcat: Manea 21', Vizitiu 22', Maier 27' 29', Galca 29'

Perioada mai putin fasta pentru campioana Romaniei, Lecusanu tinteste bara, Paula Radulescu se accidenteaza, iar ibericele sunt letale pe contraatac. Radu Voina cere time-out, echipa nu joaca deloc bine. Pana la urma, Lecusanu si compania marcheaza de trei ori, iar prima repriza se termina cu Oltchim in avantaj, un gol.

Min 20/ Oltchim - Itxako 10-11

Au marcat: Maier 11', 15', 15', Galca 13', 16'

Oltchim conduce pentru prima data in minutul 11, dar echilibrul se mentine in debutul de partida. Maier puncteaza de trei ori, Galca de doua, iar Oltchimul se distanteaza la trei goluri. Cu toate acestea, valcencele au reale probleme pe centrul apararii. Prima eliminare a partidei este de partea gazdelor, Adina Meirosu.

Min 10/ Oltchim - Itxako 5-5

Au marcat: Lecusanu 2', 5', Meirosu 6', Puscasu 8', Maier 10',

Start greu de partida pentru Oltchim, oaspetele marcheaza primele si conduc de mai multe ori pe tabela. Ibericele au o aparare foarte buna, in timp ce Paula Radulescu este cea mai buna eleva de pana acum a lui Radu Voina. Itxako a punctat deja de trei ori din 7 metri.

A inceput partida

In disputa tur Oltchim s-a impus cu scorul de 27-24, partida avand loc in data de 24 octombrie 2009.