Romania a ocupat doar locul 8 la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, dupa ce a inregistrat trei infrangeri de-a lungul competitiei (cu Norvegia, Spania si Germania). "Nu imi reprosez nimic la nivel de selectie. Aria de selectie in tara este restransa, au fost cele mai bune variante pe care le aveam", a declarat Radu Voina, selectionerul nationalei.

"Nu imi reprosez nimic la nivel de selectie pentru Mondialul din China. Aria de selectie in tara este restransa si acestea au fost cele mai bune variante pe care le aveam. Daca am terminat pe locul 8, a fost din cauza atacului, pentru ca am ratat mult" - Radu Voina pentru NewsIn.

Antrenorul este de parere ca partida cu Spania a fost una mult prea tensionata, fetele clacand pana la urma. "Fetele au stiut ca nu aveau voie sa faca greseli, tensiunea a fost enorma. Au muncit enorm si nimeni nu poate spune contrariul, iar dupa meci le-am vazut atat de cazute incat nu stiam ce sa fac. Au plans toata noaptea aia, nu au dormit", a precizat Voina (NewsIn).

Tehnicianul nu se sperie de o eventuala demitere, Voina fiind de parere ca acest lucru nu va schimba locul ocupat la Mondialul din China. "Daca m-ar inlocui sau mi-as da demisia conteaza cat negrul sub unghie, ceea ce ramane este acest loc opt, care in primul rand afecteaza echipa".

Radu Voina spera ca acest rezultat slab al nationalei sa nu afecteze si parcursul echipei Oltchim in Liga Campionilor, tinand cont de faptul ca multe dintre elevele sale de la prima reprezentativa sunt legitimate la campioana Romaniei.

"Pana pe 9 ianuarie, cand jucam acasa cu Itxako, sper ca fetele sa isi revina, mai ales ca urmeaza zile alaturi de familie. Sunt covins ca sunt afectate, pentru ca au luptat, au muncit si au crezut ca vor aduce o medalie, iar dezamagirea este enorma, dar trebuie ca incet, incet sa ne revenim", a conchis Radu Voina.

Romania, partide disputate la turneul final din China:

Romania - Germania 25-35

Romania - Coreea 34-34

Romania - Spania 25-26

Romania - China 40-19

Romania - Norvegia 24-25

Romania - Tunisia 39-22

Romania - Ungaria 31-25

Romania - Japonia 37-28

Romania - Chile 51-17