Franta a obtinut calificarea in finala Campionatului Mondial de Handbal Feminin dupa ce a trecut cu scorul de 27-23 de Spania. In cealalta semifinala, Rusia a facut instructie cu Norvegia, 28-20, si a obtinut biletele pentru ultimul act al competitiei gazduite de China.

Franta a continuat parcursul bun de la ultimele meciuri, echipa pregatita de Olivier Krumbholz depasind destul de clar Spania, echipa care trimitea Romania acasa in ultima secunda de joc. A fost 27-23 (12-10) pentru frantuzoaice. Franta a castigat titlul mondial in 2003, intr-un turneu care s-a desfasurat in Croatia.

In cea de-a doua semifinala, Rusia a depasit categoric Norvegia, scor 28-20 (17-12), nordicele fiind in multe momente de nerecunoscut. Rusoicele s-au calificat in ultimul act, echipa pregatita de Evgheni Trefilov fiind de altfel castigatoarea ultimelor doua Campionate Mondiale (din 2005 si 2007).

Marea finala se va desfasura duminica, de la ora 13:00, in timp ce finala mica se va disputa tot duminica, dar de la ora 10:30.

Nationala Romaniei a incheiat pe locul 8 competitia din China, fetele lui Radu Voina fiind depasite de Norvegia (in grupa preliminara), de Spania (in grupa principala) si de Germania (in disputa pentru locurile 7-8).