Comitetul Director al Federatiei Romane de Handbal (FRH) a validat singura propunere avuta pentru preluarea functiei de antrenor principal al echipei nationale de handbal masculin, dupa demisia lui Petru Ghervan. Astfel, antrenorul echipei Energia Pandurii Targu Jiu, Vasile Stanga se va instala, incepand cu 1 ianuarie 2010, pe banca tehnica a tricolorilor.

"Vasile Stanga a fost validat in sedinta Comitetului Director in functia de antrenor principal al echipei de handbal masculin. El isi va prelua prerogativele in cel mai scurt timp", a declarat Mihai Marinescu, secretarul general al FRH, potrivit Mediafax.

Vasile Stanga il inlocuieste pe tehnicianul Petru Ghervan, care a fost nevoit sa demisioneze dupa numai doua luni de la instalare, din pricina unor probleme de sanatate. Ghervan a preluat functia de antrenor al echipei nationale de handbal masculin in 12 octombrie, inlocuindu-l pe Aihan Omer, suspendat din functie pentru o perioada de cinci ani in urma scandalului de tentativa de mituire a unor arbitri inaintea meciului tricolorilor cu reprezentativa Muntenegru, din preliminariile CM 2009.

Stanga va prelua functia din 1 ianuarie, pana atunci secundul Sorin Toacsen preluand sarcinile principalului.

"Nationala nu se poate refuza, nu imi este frica de o noua provocare. Voi face totul pentru ca nationala sa iasa din pasa proasta. N-am discutat despre obiectiv, dar contractul va fi pe trei ani. De la 1 ianuarie voi intra in paine, voi avea si trei meciuri pana in vara, cu Bosnia, Finlanda si Anglia", a declarat Vasile Stanga pentru NewsIn, citat de gsp.ro.