Romania si-a tinut suporterii in suspans pana in ultima secunda a partidei cu Norvegia, tricolorele fiind invinse dramatic pe final de meci, scor 25-24, de catre campioana olimpica si europeana. Echipa nationala a avut in Cristina Neagu si in Paula Radulescu cele mai bune jucatoare, in timp ce pe extreme si pe pivot elevele lui Radu Voina au fost practic inexistente. In grupa principala, nationala Romaniei va intalni Spania, Coreea de Sud si China.

Cristian Gatu, presedinte FRH:"Sansele pentru semifinale raman aceleasi, numai ca intram pe un teren mai putin circulabil. Suntem obligati sa castigam toate partidele. Avem noroc si ca vom juca semifinala cu Rusia. Norvegiencele ne-au citit mult mai bine si au anulat pivotii nostri. Stanca, cea mai buna marcatoare a Romaniei, azi nu a inscris. Nu trebuie sa transformam in tragedie aceasta infrangere. Sa nu uitam cine este Norvegia. Am certitudinea ca acest meci se va mai desfasura o data in acest Campionat Mondial: in finala mare" (gsptv).

In urmatoarea faza a competitie, Romania va porni cu doua puncte, avand nevoie de trei victorii pentru a ajunge in semifinale. Tricolorele vor intalni sambata nationala Chinei, de la ora 11:15.

Clasament Grupa C:

1 Norvegia 10 puncte (164-102)

2 Romania 8 (182-117)

Vezi aici desfasurarea partidei Romania - Norvegia:

Min 60/ Romania - Norvegia 24-25

Au marcat: Varzaru 53', Amariei 56', 59', Maier 58'

Fetele noastre rateaza doua lovituri, iar Norvegia se duce din nou la trei goluri. Neagu se precipita, greseste o pasa, iar adversarele puncteaza fara mila. Finalul de meci este unul dramatic, cu Romania tinandu-se aproape de adversarul sau. In ultima secunda, la scorul de 25-24 pentru Norvegia, Neagu arunca puternic, dar portarita nordica pareaza. Norvegia invinge dramatic Romania la un singur gol diferenta.

Min 50/ Romania - Norvegia 20-20

Au marcat: Neagu 42', Varzaru 44', Lecusanu 49'

Prima eliminare pentru nordice apare de-abia in minutul 41, in timp ce Romania puncteaza prin Varzaru in minutul 44, la una dintre putinele faze pe extrema. Tricolorele au cateva momente mai bune, iar Neagu inscrie din nou, de aceasta data cu o lovitura de la sold. Paula Radulescu greseste o pasa, iar tricolorele rateaza egalarea. Cristina Varzaru are probleme mari la piciorul drept, romanca primeste ingrijiri medicale, dar totusi se ridica. Partida capata accente dramatice, Romania egaleaza la 20.

Min 40/ Romania - Norvegia 15-18

Au marcat: Neagu 35', Amariei 36', 39'

Norvegia profita de superioritate avuta si inscrie de doua ori. Blocajul nordic functioneaza perfect, iar Amariei este neutralizata la noua metri. Tricolorele nu inscriu deloc de pe extreme, in timp ce pivotul este practic inexistent. Paula Radulescu face minuni in poarta Romaniei si apara o lovitura de la 7 metri, dar in faza urmatoare Vadineanu trimite in bara dintr-o aruncare de la 7 metri. Amariei este din nou eliminata, momente grele pentru romance.

Min 30/ Romania - Norvegia 12-14

Au marcat: Neagu 22', 26', 28', Amariei 27',

Romania da usoare semne de revenire in special datorita golurilor de senzatie reusite de Cristina Neagu, iar antrenorul nordicelor cere time-out. Stange inscrie din aproape toate pozitiile, norvegianca da batai mari de cap elevelor lui Radu Voina. Tricolorele gresesc pase simple, iar Norvegia profita de fiecare oportunitate si se distanteaza la cinci goluri. Carmen Amariei este eliminata pe finalul primei reprize, iar Romania va incepe in inferioritate numerica a doua repriza.

Min 20/ Romania - Norvegia 8-11

Au marcat: Lecusanu 14', 15', Neagu 17', Maier 20'

Contraatacul este principala arma a nordicelor, extremele Norvegiei evoluand avansat. Iulia Puscasu este impinsa, cade rau, primeste ingrijiri medicale si este inlocuita cu Ramona Maier. Apararea functioneaza destul de bine, dar atacul tricolor prezinta multe lacune. Adversarele se distanteaza la trei goluri, iar Radu Voina cere time-out. Romania nu reuseste sa inscrie de pe extreme, iar acest lucru se vede din plin pe tabela de marcaj.

Min 10/ Romania - Norvegia 4-4

Au marcat: Neagu 2',7', Varzaru 3', Amariei 10'

Romania a deschis scorul prin Cristina Neagu, iar in primele minute fetele noastre s-au aparat destul de bine. Echilibrul este cuvantul care caracterizeaza debutul acestei finale a Grupei C. Tricolorele rateaza doua atacuri, iar nordicele trec la conducerea partidei. Paula Radulescu este jucatoarea inceputului de meci.

A inceput partida

Romania, partide disputate pana acum la turneul final:

Romania - Norvegia 24-25

Romania - Tunisia 39-22

Romania - Ungaria 31-25

Romania - Japonia 37-28

Romania - Chile 51-17