Selectionerul nationalei de handbal masculin, Petru Ghervan intampina probleme de sanatate si este nevoit sa renunte la echipa nationala la doar doua luni dupa ce a preluat echipa nationala, inlocuindu-l pe tehnicianul suspendat Aihan Omer.

"Decizia am luat-o duminica, dupa meciul cu Bacaul, a trebuit sa consult un medic, nu ma simteam deloc bine. La primul consult s-au relevat probleme cardiologice, medicul banuia ca ar fi vorba de un preinfarct dus pe picioare. Nu am ce face, am facut si fac orice pentru cariera in handbal, dar nu pot sacrifica sanatatea. Am purtat discutii si cu directorul tehnic al nationalei, Gheorghe Goran, care este seful meu direct, iar in cursul zilei de astazi voi trimite cererea oficiala catre federatie. Am vorbit si cu antrenorul secund Sorin Toacsen si cu jucatorii, care s-au resemnat. E nevoie oricum de o solutie pe termen lung", a declarat Petru Ghervan, pentru Mediafax, citat de prosport.ro.

Petru Ghervan a preluat functia de antrenor al echipei nationale de handbal masculin in 12 octombrie, inlocuindu-l pe Aihan Omer, suspendat din functie pentru o perioada de cinci ani in urma scandalului de tentativa de mituire a unor arbitri inaintea meciului tricolorilor cu reprezentativa Muntenegru, din preliminariile CM 2009. Ghervan este, de asemenea, si antrenorul echipei CSU Bucovina Suceava, dar deocamdata doreste sa-si pastreze aceasta functie.

"Nu am primit o informare oficiala, nu am detalii in acest moment, cu mine personal nu a discutat Petru Ghervan. Daca e bolnav si se retrage, il intelegem, dar trebuie sa existe o comunicare si o legatura oficiala cu federatia. Vestea pica prost, acum inaintea convocarii echipei nationale din 15 decembrie si probabil la aceasta actiune, reprezentativa va fi condusa de antrenorul secund Sorin Toacsen", a mentionat Mihai Marinescu, secretarul general al FRH, potrivit aceleiasi surse.

Tricolorii se vor reuni pentru patru partide amicale cu selectionata Macedoniei (19-20 decembrie la Arad; 27-30 decembrie la Skpoje), urmand ca in 15-17 februarie sa dispute play-off-ul CM 2011.