Romania a depasit clar Ungaria, scor 31-25, dupa o partida in urma careia fetele lui Radu Voina au obtinut calificarea din grupa. Narcisa Lecusanu (a inscris din aproape toate pozitiile) si Paula Radulescu (a inchis poarta) au fost cele mai bune jucatoare ale unei nationale de care suntem mandri. Evolutia incantatoare din unele momente ne face sa visam cu ochii deschisi la o medalie la Campionatul Mondial gazduit de China.

"Fetele si-au dorit foarte mult aceasta victorie. Au facut o prima repriza foarte buna, in a doua parte, cand s-au apropiat la doua goluri ne-a tresarit inima, dar asta e forta unei echipe mari, sa revina. A fost greu pentru ca nu mai aveam timeout, dar pana la urma a iesit totul bine. Eu spun ca fetele au revenit bine si importante sunt punctele obtinute. Ungaria a facut un joc mai bun, dar s-au relaxat prematur. Norvegia ramane o mare forta a handbalului feminin, chiar daca lipsesc unele jucatoare. La handbal feminin scopul este sa bati Norvegia, apoi poti sa te gandesti si la altceva. Cu Dumnezeu inainte, vom face tot ceea ce putem mai bine" - Radu Voina (gsptv).

"Daca vor continua asa, dar cu o imbunatatire a formei, mai ales de joi incolo, va fi excelent. Ne-am calificat in grupele principale, dar cel mai important este ca si cu doua puncte, pentru ca va conta victoria de astazi, daca Ungaria merge mai departe. Remarc intreaga echipa, cu un plus pentru Paula Ungureanu si Narcisa Lecusanu" - Cristian Gatu (mediafax).

Vezi aici desfasurarea meciului Romania - Ungaria:

Min 60/ Romania - Ungaria 31-25

Au marcat: Puscasu 52', Varzaru 53', Neagu 55', 58', Lecusanu 56'

Romania a avut un final de meci superb, cu contraatacuri reusite si cu o Paula Radulescu in forma senzationala. Tricolorele inving Ungaria cu scorul de 31-25

Min 50/ Romania - Ungaria 26-22

Au marcat: Lecusanu 44', 46', 48', 50', Varzaru 45'

Romania a avut o perioada de peste sase minute in care nu a reusit sa marcheze, in timp ce unguroaicele au profitat de orice oportunitate. Ungaria s-a apropiat la un moment dat la doar doua goluri, iar fetele lui Voina sunt de nerecunoscut.

Min 40/ Romania - Ungaria 20-15

Au marcat: Neagu 32', 34', 35', Lecusanu 37'

Apararea Romaniei incepe sa nu mai dea acelasi randament, unguroaicele au iesit decise de la cabine. Neagu salveaza insa nationala cu aruncari superbe, in timp ce Paula Radulescu apara o lovitura de la sapte metri. Radu Voina cere time-out dupa ce ofensiva tricolora da rateuri.

Min 30/ Romania - Ungaria 16-7

Au marcat: Puscasu 22', 26', Galca 23', 28', Lecusanu 29', Meirosu 30'

Echipa pregatita de Radu Voina zburda practic pe teren, se apara grupat, ataca solid si marcheaza mult in poarta maghiarelor. Puscasu si Galca bifeaza cate doua goluri, in timp ce Paula Radulescu are o forma incredibila.

Min 20/ Romania - Ungaria 10-6

Au marcat: Neagu 12', Galca 13', 14',19', Lecusanu 15', 17', 18'

Paula Radulescu apara senzational si inchide practic poarta, iar jocul ofensiv al romancelor inregistreaza un real progres. Galca se desprinde si marcheaza cu usurinta, Neagu creeaza superioritate, iar Lecusanu este intr-o forma de zile mari.

Min 10/ Romania - Ungaria 3-4

Au marcat: Lecusanu 7', 10', Varzaru 8'

Fetele lui Radu Voina incep destul de slab partida, primul gol fiind reusit de Lecusanu in minutul 7. Romancele primesc gol in superioritate numerica si nu sunt capabile sa se concentreze la finalizare. Dupa primele 10 minute, unguroaicele domina disputa.

A inceput partida.