Dupa o prima repriza in care si-au facut singure viata grea, romancele antrenate de Radu Voina s-au impus in fata selectionatei Japoniei, scor 37-28 si continua sa fie lider in Grupa C a Campionatului Mondial de handbal feminin din China. Luni, Romania trebuie sa practice cel mai bun joc al sau deoarece intalneste puternica echipa a Ungariei.

Radu Voina, antrenorul Romaniei: "Probabil, fetele au fost mai putin montate. Au ratat mult, iar pe aparare japonezele ne-au surprins cu jocul rapid, desi noi le-am studiat si stiam la ce sa ne asteptam. Am avut o repriza proasta si una mai putin proasta. Concluzia e ca am jucat prost, dar am castigat totusi la 9 goluri. A venit bine meciul de azi, aveam nevoie de un soc, pentru ca vine partida cu Ungaria, una grea, pentru ca punctele conteaza pentru calificare. Nu stiu daca Ramona Maier va juca, sunt sperante putine, pentru ca nu s-a antrenat. Ma gandesc daca ea va putea sa intre in meciul cu Tunisia si sa o pregatim de partida cu Norvegia". (NewsIn)

Meciurile Grupei C de duminica:

Chile - Ungaria 14-48 (6-24)

Tunisia - Norvegia 25-36 (14-18)

Japonia - Romania 28-37 (17-17)

Clasament:

1. Romania 4p (+43)

2. Ungaria 4p (+42)

3. Norvegia 4p (+26)

4. Tunisia 0p (-19)

5. Japonia 0p (-24)

6. Chile 0p (-68)

Programul Romaniei*:

Ungaria - luni, 7 decembrie, ora 15:15

Tunisia - miercuri, 9 decembrie, ora 15:15

Norvegia - joi, 10 decembrie, ora 13:15

*Partidele Romaniei din CM sunt difuzate de Tvr1.

Desfasurarea partidei:

Minutul 60 (28-37): Romancele isi dozeaza foarte bine efortul, restabilesc diferenta de sase goluri, iar Ungureanu acopera bine spatiul portii. Time-out cerut de antrenorul japonez dar nu niponele nu se regasesc pe final de partida. Diferenta de opt goluri pentru Romania 35-27, iar Ungureanu continua cu interventiile bune.

Marcatoarele Romaniei: Amariei 1, Puscasu 2, Stanca 3, Nechita 1

Minutul 50 (26-30): Niponele incep sa arate semne de oboseala. Greselile isi spun cuvantul, iar tricolorele conduc la cinci goluri diferenta: 26-21. In superioritate numerica pentru doua minute, Romania inscrie prin Varzaru si impidica atacul niponelor. Aceeasi Varzaru pierde un contra-atac fulger, dupa ce isi pierde mingea in apropierea semicercului, iar japonezele se apropie la patru goluri 26-30.

Marcatoarele Romaniei: Manea 1, Varzaru 2, Vadineanu 2, Amariei 1

Minutul 40 (20-24): Romania are atacul si Amariei actioneaza in forta si inscrie. Paula Ungureanu apara lovitura niponelor, iar Moldovan inscrie pe contra-atac. Romancele ataca pozitional, se concentreaza mai bine in fata portii si pastreaza diferenta de doua goluri: 20-22. Paula Ungureanu are o contributie importanta la mentinerea Romaniei in avantaj, avand interventii salvatoare. Neagu se inalta peste adversare si dubleaza avantajul tricolorelor: 20:24.

Marcatoarele Romaniei: Amariei 1, Moldovan 2, Manea 1, Puscasu 2, Neagu 1

Minutul 30 (17-17): Romancele egaleaza la 12, dupa doua lovituri de la sapte metri consecutive, transformate de Iulia Puscasu. Greselile din aparare le permit prea usor jucatoarelor japoneze sa inscrie, dar tricolorele reusesc sa se tina aproape. Dupa 25 de minute de joc, Puscasu inscrie si Romania este pentru prima data in avantaj. Romancele raman in inferioritate numerica dupa un fault al Cristinei Neagu si adversarele restabilesc egalitatea printr-o lovitura de la sapte metri. Amariei creeaza un culoar perfect, iar Ada Nechita inscrie 14-15. Din nou japonezele inscriu cu usurinta si trec din nou la conducere: 17-16. Moldovan arunca din cadere si face ca rezultatul la pauza sa fie egal: 17-17.

Marcatoarele Romaniei: Puscasu 3, Amariei 1, Nechita 1, Manea 1, Moldovan 1

Minutul 20 (11-10): Romancelor le lipseste concentrarea la finalizare si rateaza in continuare contra-atacurile. Stanca obtine o lovitura de la sapte metri, dar Lecusanu trage in portar. O noua lovitura de la 7 metri pentru Romania si Puscasu inscrie. Doua contra-atacuri fulger ale Japoniei face ca scorul sa fie de 7-4 in favoarea adversarelor romancelor, iar Radu Voina cere time-out. Scurta pauza aduce un suflu nou formatiei tricolore, iar Stanca, Amariei si Neagu apropie echipa noastra la un gol: 8-7. Romancele se grabesc pe contra-atac dar reusesc egalarea dupa 19 minute, prin dubla Ionelei Stanca. Japonezele preiau conducerea printr-o lovitura de la sapte metri

Marcatoarele Romaniei: Puscasu 2, Stanca 2, Amariei 1, Neagu 1

Minutul 10 (5-3): Jucatoarele japoneze au primul atac, dar capitanul arunca pe langa poarta. Romania are sansa sa deschida scorul, dar rateaza o lovitura de la sapte metri. Primul gol vine in poarta romancelor, iar tricolorele rateaza atacurile. Amariei inscrie intr-un final pentru romance dupa cinci minute de joc, surprinzandu-le pe adversare pe flancul drept. Dubla lui Neagu le apropie pe romance la un singur gol de japoneze 3-4. Amariei primeste o eliminare de 2 minute, iar tricolorele nu gasesc metode de a patrunde prin apararea avansata a japonezelor.

Marcatoarele Romaniei: Amariei 1, Neagu 2