Nationala de handbal feminin a Romaniei a fost lovita de o puternica gripa de la sosirea in China (in vederea Campionatului Mondial de Handbal), Oana Manea si Florina Barsan (nu a fost prezenta la antrenamente) avand probleme in acest sens. Cu toate acestea, selectionerul Radu Voina spune ca fetele s-au acomodat cu schimbarea de fus orar si cu vremea.

"Oana Manea e mult mai bine, s-a antrenat, dar Florina Barsan avea febra 38, e inca in pat, am lasat-o la hotel de teama sa nu le imbolnaveasca si pe celelalte. Medicii fac eforturi ca si ea sa isi revina. Antrenamentele au mers mai bine, se simte ca fetele s-au adaptat si sper sa fie si mai bine", a declarat Radu Voina, citat de frh.ro.

Antrenorul primei reprezentative este multumit de starea de spirit din sanul nationalei feminine, tehnicianul roman asteaptand o evolutie pe masura din partea elevelor sale.

"Sunt optimist, mai ales ca atmosfera in echipa este excelenta. Ne respectam toti adversarii, nu conteaza numele lor, ii tratam cu mare seriozitate, doar este Campionatul Mondial. La ora meciului de sambata sper sa am cele mai bune jucatoare in forma", a conchis Voina.

Meciurile Romaniei de la CM (Grupa C):

Romania - Chile/ 5 decembrie, ora 11:15

Romania - Japonia/ 6 decembrie, ora 15:15

Romania - Ungaria/ 7 decembrie, ora 15:15

Romania - Tunisia/ 9 decembrie, ora 15:15

Romania - Norvegia/ 10 decembrie, ora 13:15.

La ultimul turneu final (gazduit de Franta in anul 2007), nationala Romaniei s-a clasat pe locul patru.