Echipa de volei feminin CSU Metal Galati a castigat prima partida din sezonul 2009/2010 al Ligii Campionilor, invingandu-le, marti, pe jucatoarele poloneze de la Bank BPS Fakro Muszynianka, scor 3-1.

Campioana Romaniei a debutat cu dreptul in noul sezon al CEV Indesit Liga Campionilor, desi primul set al meciului a fost adjudecat de Fakro Muszynianka, cu 25-20. Galatencele s-au impus in urmatoarele trei, cu 25-19, 25-22, 25-18 si au ridicat in picioare publicul din Sala Romeo Iamandi, de la Buzau.

"Fiecare meci este dificil, si cu atat mai mult cel cu Fakro Muszynianka, deoarece CSU Metal a avut in fata patru-cinci jucatoare din nationala Poloniei, medaliata cu bronz la Olimpiada. Suntem o echipa noua, in premiera in formula aceasta in Liga Campionilor, si a fost normal ca in primul set sa fim mai timorati. Dar, apoi, si cu sprijinul publicului ne-am revenit. Avem sanse mari sa ne calificam mai departe in acest sezon", a declarat antrenorul Zoran Terzic, potrivit sport365.ro.

In urmatorul meci din Grupa D a Ligii Campionilor, campioanele Romaniei vor intalni, in deplasare, pe italiencele de la Asystel Novara, in 10 decembrie.