Selectionata de rugby a Africii de Sud a intalnit, vineri, nationala Frantei. Europenii s-au impus cu 20-13, dar esecul sud-africanilor a fost pus pe seama proastei interpretari a imnului national de la inceputul partidei. Nationala Africii de Sud s-a aratat oripilata de modul in care a fost interpretat imnul, acuzandu-i pe organizatorii francezi de "lipsa de respect".

Ras Dumisani, un cantaret de reggae nascut in Africa de Sud dar stabilit in Franta a interpretat imnul national al tarii sale natale spre uimirea celor prezenti. Prestatia acestuia a enervat la culme. Federatia sud-africana de rugby a trimis, luni, un comunicat in care se arata "socata si oripilata de interpretarea imnului. Ras Dumisani este un oportunist, un escroc, un individ ce a macelarit jocul si este o rusine pentru tara noastra", informeaza AFP.

"Nu mi-a spus nimeni ca s-a suparat din cauza a ceea ce am cantat. De fapt, cineva a venit la mine si mi-a spus cat de frumos am cantat. Toti de pe stadion mi-au spus ca am cantat bine, chiar si dupa meci. Stiu imnul de mic. Cum sa nu cunosc toate cuvintele? Sunt cel mai mare cantaret de reggae din Africa si Springboks sunt preferatii mei", a declarat Dumisani. Luni, in cadrul unei emisiuni radiofonice artistul a mentionat ca organizatorii i-au dat un microfon vechi si fara fir si un monitor vechi, acuzandu-i ca au vrut sa-l saboteze.

Suporterii furiosi au creat chiar si un grup pe Facebook intitulat "Interziceti-i lui Ras Dumisani sa mai cante vreodata". "Nu stiam daca ar trebui sa rad sau sa plang in momentul in care acel clovn a urlat imnul nostru national", a declarat un suporter sud-african, potrivit publicatiei The Times.

Dupa ce s-a incheiat partida, antrenorul sud-afican Peter de Villiers i-a acuzat pe francezi ca au fost lipsiti de respect. Organizatorii s-au aparat si au declarat ca interpretul a fost ales de Ambasada Africii de Sud in Franta.