Jucatorul echipei de hochei pe gheata a clubului Sportul Studentesc, Victor Vlad, a fost depistat pozitiv in urma unui control efectuat de reprezentantii Agentiei Nationale Antidoping, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Hochei pe Gheata. Niciun vinovat nu va scapa nepedepsit, a declarat presedintele Federatiei, Tanczos Barna.

"Agentia Nationala Anti-Doping a informat conducerea Federatiei Romane de Hochei pe Gheata ca jucatorul formatiei Sportul Studentesc, Victor Vlad, a fost depistat pozitiv in urma unui control antidoping, efectuat la finalul partidei Sportul Studentesc - Steaua Bucuresti 2-10 (1-1, 0-6, 1-3), din cadrul Campionatului National, disputat la 12 octombrie 2010. Conform adresei 8997/11.11.2009, probele prelevate de la Victor Vlad indica prezenta acidului 11-nor-delta 9-tetrahidrocanabinol-9-carboxilic (carboxi THC), metabolit de delta 9-tetrahidrocanabinol peste limita de 15ng/ml, substanta inclusa in clasa S8 din lista interzisa", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al federatiei Romane de Hochei pe Gheata.

Comisia de audiere a sportivului, dar si a personalului asistent al hocheistului se va intruni in 24 noiembrie, sedinta in care sportivul poate cere contraexpertiza.

„Este inadmisibil ceea ce s-a intamplat. Fiecare cauta sa-si faca treaba cat mai bine si, cand te astepti mai putin, apare un astfel de caz, care este o pata mare pe obrazul hocheiului romanesc. Nu vom tolera niciodata astfel de cazuri si vom vedea daca si clubul se face vinovat de acest incident. Niciun vinovat nu va scapa nepedepsit. Noi avem grija ca astfel de incidente sa nu se petreaca la SC Miercurea Ciuc, la Steaua si la Fenestela Brasov si ne trezim cu un jucator de la Sportul Studentesc”, a declarat Tanczos Barna, presedintele FRHG.