LeBron James, superstarul celor de la Cleveland Cavaliers a vorbit pentru prima data cu presa despre experienta dura pe carea trait-o de la inceputul anului, cand doctorii i-au descoperit o forma rara de tumoare. Cu o stare emotionala la pamant, James s-a refugiat in baschet si a rasuflat usurat in iunie, cand doctorii au indepartat tumoarea.

In luna ianuarie a acestui an, LeBron James a fost diagnosticat cu o forma rara de tumoare, care in 70-80% din cazuri e benigna. Doctorii au facut o biopsie pentru a vedea daca tumoarea localizata in partea dreapta a mandibulei e sau nu canceroasa: "Am lucrat cu profesionisti. Mi-au zis ca ei nu cred ca este cancer, dar au trebuit sa se asigure". James recunoaste ca a incercat sa nu se gandeasca la rezultat si s-a concentrat asupra baschetului.

"A fost o experienta dura, dar am stiut ca va trebui sa o rezolv. In acele zile am fost la limita si am avut noroc deoarece eram in plin sezon, echipa mea juca bine si am putut sa ma concentrez asupra baschetului. In schimb, familia mea era nelinistita", a declarat baschetbalistul pentru publicatia The Plain Dealer.

Rezultatul a fost bun pentru James: tumoarea era benigna, dar crestea si putea deveni canceroasa daca nu se opera. LeBron a hotarat sa faca operatia dupa ce s-a terminat sezonul in NBA, fiind nevoit sa suporte anumite lucruri in tacere. James nu a dezvaluit prin ce trece, iar in timpul jocurilor era deseori lovit in zona mandibulei de catre adversari.

In 3 iunie s-a operat, operatia fiind efectuata in sase ore: "Nu am fost speriat, dar totusi nu era ceva confortabil pentru mine. Am ramas cu o mica cicatrice, dar este in regula. Am stat in pat o saptamana si cateva zile. Puteam doar sa vorbesc si sa mananc, dar oricum nu vroiam sa mai fac altceva. M-am odihnit si am avut cel mai bun somn din viata mea", a declarat superstarul NBA.

In urma cu cateva zile, Le Bron James a fost susectat ca ar fi infestat cu virusul gripei porcine, dar totul s-a dovedit o alarma falsa.