Federatia Romana de Handbal a anuntat ca luni sau marti va face apel la sanctiunile pe care Federatia Europenana de Handbal le-a dat in cazul mituirii arbitrilor. Desi termenul limita de depunere a apelului era 27 august, presedintele FRH, Cristian Gatu, a declarat ca nu exista o precedere regulamentara care sa oblige forul european cand sa judece apelul.

Aihan Omer, selectionerul Romaniei si Petre Paleu, fostul vicepresedinte al FRH au fost suspendati pentru o perioada de cinci ani din competitiile internationale, dupa ce doi arbitri au acuzat o tentativa de mituire inaintea meciului tricolorilor cu Muntenegru din play-off-ul CM, in iunie 2008. Nici FRH nu a scapat de pedeapsa si a fost amendata cu 27.500 euro.

"Luni sau marti se va depune apelul impreuna cu punctul de vedere al lui Aihan Omer. Omer si-a expus astazi punctul de vedere in privinta acuzatiilor aduse de EHF. El si-a angajat un avocat care ii va sustine cauza in fata tribunalului de arbitraj din cadrul EHF si din cate am inteles va fi o procedura similara si pentru unul dintre arbitrii care au dat declaratiile legate de acest caz. Termenul de depunere a apelului era 27 august, dar nu exista o prevedere regulamentara care sa oblige forul european cand sa se judece acest apel. Vom astepta judecarea lui", a declarat Cristian Gatu, pentru Mediafax.