Echipa de polo masculin a Romaniei a bifat o noua victorie la Campionatul Mondial din Roma, Italia. Baietii lui Istvan Kovacs au invins, miercuri, tara gazda cu scorul de 6-5 (1-2, 2-1, 1-2, 2-0) si se vor lupta pentru primul loc in Grupa D cu Statele Unite ale Americii.

Dupa ce a invins Macedonia in primul meci, scor 6-4, Romania a trecut si de una dintre echipele favorite ale Campionatului Mondial, Italia. Golurile tricolorilor au fost marcate de Edward Andrei Dina, Kadar, Negrean, Iosep si Diaconu (2 goluri). Victoria Romaniei a fost datorata si formei excelente in care s-a aflat portarul de la Dinamo, Dragos Stoenescu.

Romania va intalni, vineri, de la ora 13:05 selectionata Statelor Unite ale Americii, in lupta pentru prima pozitie din Grupa D. Echipele de pe primul loc din fiecare grupa se vor califica direct in sferturile de finala, pe cand cele clasate pe locurile 2 si 3 vor disputa un baraj.

Echipe:

Romania: Stoenescu, Dragusin, Radu, Busila, Andrei, Kadar, Negrean, Matei, Iosep, Georgescu, Dunca, Diaconu, Ghiban

Italia: Tempesti, Negri, Felugo, Calcaterra, Giorgetti, Mistrangelo, Fiorentini, Aicardi, Buonocore, Gallo, Mangiante, Rizzo, Figari

Clasament Grupa D:

1. SUA 4 puncte (22-14)

2. Romania 4 puncte (12-9)

3. Italia 0 puncte (13-15)

4. Macedonia 0 puncte (10-19)