Echipele romanesti de handbal si-au aflat adversarii din Cupa EHF, respectiv Cupa Cupelor, marti, la tragerea la sorti de la Viena. Resitenii lui Aihan Omer vor juca impotriva unei echipe din Cehia sau Luxemburg, in timp ce Steaua are parte de o adversara din Italia in Cupa Cupelor. Handbalistele de la Otelul si Baia Mare au dat peste echipe din Serbia si Grecia.

In Cupa EHF, handbalistele de la Otelul Galati se vor infrunta cu sarboaicele de la ZRK Kikinda. Cealalta echipa prezenta in aceasta competitie, HCM Stiinta Baia Mare va juca cu echipa greaca GAS Anagennisi. HCM Stiinta Baia Mare si Otelul Galati vor sustine meciurile tur pe teren propriu (3/4 octombrie), iar returul in deplasare (10/11 octombrie).

UCM Resita va lupta pentru calificarea in urmatorul tur al Cupei EHF cu invingatoarea din meciul HCB Karvina - HB Dudelange.

Resitenii vor juca meciul tur acasa pe 10/11 octombrie, iar returul in deplasare pe 17/18 octombrie.

Steaua MFA va juca impotriva italienilor de la HC Conversano in turul 3 al Cupei Cupelor. Meciul tur se va juca in Italia (14/15 noiembrie), iar returul pe teren propriu (21/22 noiembrie).

La handbal feminin, HC Dunarea Braila va intalni pe ZRK Vardar Osiguruvanje in turul 3 al Cupei Cupelor. Romancele vor disputa turul acasa pe 31 octombrie/1 noiembrie, iar mansa a doua in Macedonia pe 7/8 noiembrie 2009.

Echipa masculina de handbal HC Odorheiul va juca in Grupa C alaturi de RK Konjuh Zivinice (Bosnia), ASD Albatro (Italia) si Great Dane HC Londra (Anglia), in turul doi al Challenge Cup. In turul 3 se vor califica primele doua clasate din fiecare grupa.

In Challenge Cup vor intra direct in optimi CSM Bucovina Suceava, finalista sezonului trecut, si Stiinta Bacau.