Jucatoarele campioanei Oltchim s-au reunit la Ramnicu Valcea dupa o mini-vacanta meritata de fetele lui Radu Voina. Inca din prima a zi a pregatirilor pentru noul sezon, Oltchim si-a stabilit obiectivele: campionatul si calificarea in finala Ligii Campionilor.

Pentru Oltchim incepe o perioada de doua luni plina de turnee de pregatire. "Am revenit la munca", a spus Radu Voina pentru Hotnews. "O sa incepem de saptamana viitoare cantonamentele, apoi urmeaza cateva turnee de pregatire in strainatate: in Serbia, in Ungaria la Gyor si Debrecen. Aceste turnee sunt foarte utile fetelor pentru ca vom intalni echipe foarte tari, iar aceste meciuri le vor ajuta sa-si intre in forma pentru noul sezon. Avem ca obiectiv principal calificarea in finala Ligii Campionilor, o sa fie foarte greu, dar sa fim sanatosi si vom ajunge si acolo", a adaugat antrenorul Oltchimului.

La reunire, in lotul Oltchimului nu se mai regasesc Luminita Dinu, Rita Borbas, Elena Avadanii, Roxana Cherascu si Raluca Ivan din vechea garda. Totusi, antrenorul Voina are la dispozitie 21 de handbaliste alaturi de care poate cuceri Europa:

  • portari - Paula Ungureanu (transferata de la Podravka Koprivnica), Talida Tolnai, Mihaela Smedescu
  • centri - Cristina Neagu, Roxana Gatzel, Regina Simkute, Adriana Tacalie
  • pivotii -  Ionela Stanca (transferata de la Rulmentul Brasov), Oana Manea
  • extreme - Ramona Maier, Valentina Ardean Elisei, Adriana Olteanu Nechita, Iulia Puscasu
  • interi - Narcisa Lecusanu, Adina Meirosu, Gabriella Szucs, Anastasia Pidpalova, Valeria Bese, Clara Vadineanu, Patricia Vizitiu, Steluta Luca.

Mai mult, Oltchim incepe sa se comporte tot mai mult ca o echipa europeana: si-a luat preparator fizic din Franta. Frank Kuhn va lucra cu fiecare jucatoare in parte pentru a-i consolida pregatirea fizica, anunta site-ul oficial al clubului valcean.