Oltchim si-a aflat adversarele din faza grupelor Ligii Campionilor, miercuri seara, la tragerea la sorti de la Viena. Handbalistele de la Valcea vor juca pentru un loc in grupele principale cu unguroaicele de la Gyor, cu fosta rivala a Rulmentului - Itxako din Spania si cu inca o echipa care va veni din calificari.Echipele care vor termina grupa pe primele doua locuri vor merge mai departe.

Andrei Luca, vicepresedinte Oltchim: "Vom trata toate echipele cu seriozitate. Vom avea un program foarte greu, dar sperem sa facem fata. Este ceea ce ne-am dorit. Va trebui sa ajungem in grupele principale si vom ajunge cu siguranta".

Gyor a fost adversara Oltchimului si in grupele principale din sezonul trecut din Liga Campionilor, ambele calificandu-se in semifinalele competitiei (28-26 pentru Oltchim in tur, 30-28 pentru Gyor in retur). In semifinale insa, Oltchim a fost eliminata in timp ce unguroaicele s-au calificat in finala, pe care au pierdut-o in fata lui Viborg.

Itxako este o echipa din Spania, care cunoaste foarte bine handbalul romanesc dupa intalnirile cu Rulmentul Brasov din sezonul 2006/07 si 2008/2009 al Cupei EHF. Brasovencele au trecut de fiecare data de Itxako (in optimi, respectiv semifinale). La echipa iberica evolueaza si doua romance: Melinte Maria si Mihai Ioana Cristina.

Programul Oltchimului din Grupa C:

Itxako - Oltchim (24-25 octombrie, tur/ 14-15 noiembrie, retur)

Oltchim - Gyor (30.10 - 1.11, tur/ 9-10.01.2010, retur)

Echipa calificari - Oltchim (7-8.11, tur/ 16-17.01.2010, retur)

Nu a fost stabilita data exact a partidelor, acest lucru urmand sa fie hotarat de echipe in functie de televizarile care vor avea loc.

Componenta celor patru grupe dupa tragerea la sorti:

Grupa A: Viborg, Podravka Vegeta, Leipzig, echipa din calificari

Grupa B: Hypo, Krim Mercator, Metz Handball, echipa din calificari

Grupa C: Gyor, Oltchim, Itxako, echipa din calificari

Grupa D: HC Dinamo, Larvik, Buducnost T-Mobile, echipa din calificari