Los Angeles Lakers a cucerit al 15-lea titlu de campiona a NBA, iar prezentarea pretiosului trofeu va avea loc miercuri, pe strazile orasului californian. Costurile totale ale festivitatilor ajung la nu mai putin de doua milioane de dolari, jumatate din aceasta suma fiind suportata de autoritatile locale.

Proprietarii clubului vor suporta din propriul buzunar jumatate din cheltuieli (un milion de euro), in timp ce de restul se vor ocupa oficialitatile din Los Angeles.

Celebra protipendada a trofeului NBA a fost la un pas sa nu se mai desfasoare din cauza plangerilor depuse la politie de diverse persoane.

Dupa ce Lakers a castigat partida cu numarul 5 din finala NBA, (si si-a asigurat matematic titlul de campioana) pe strazile din LA au avut loc manifestari de bucurie ale suporterilor, acestea terminandu-se cu arestari, magazine si masini sparte.

Initial, autoritatile au dat asigurari ca vor plati costul total al acestei manifestari, dar reclamatiile contribuabililor (care au cerut ca banii publici sa fie folositi pentru alte activitati) au facut ca echipa din NBA sa plateasca si ea un milion de dolari.