Romania s-a calificat la CM din China de la sfarsitul acestui an dupa ce a invins fara probleme Belarus, scor 38-32. Fetele lui Radu Voina au facut un joc impecabil - extremele Maier, Varzaru, Elisei si portarul Smedescu au facut KO apararea Belarusului.

Echipa nationala de handbal feminin si-a luat revansa dupa ce in meciul tur au castigat doar la un singur gol diferenta si au facut spectacol in Sala Polivalenta sub atenta privire a Luminitei Hutupan-Dinu. Handbalistele antrenate de Radu Voina au marcat din orice pozitie au vrut, distantandu-se inca din debutul partidei patru goluri.

Radu Voina, selectioner Romania: "Fetele dupa cum au jucat astazi nu puteau sa piarda. Au dorit sa faca spectacol pentru toti oamenii care erau in sala. La sfarsit le-am cerut fetelor sa faca o dubla-aeriana! Am obtinut calificarea dupa un sezon foarte incarcat, cred ca aceste fete mai au ceva de spus. Ar fi foarte frumos sa ne clasam acolo unde meritam, poate e mult spus pe cea mai inalta treapta, dar pe acolo"(sport.ro).

Narcisa Lecusanu, Romania: "Nu vreau sa-mi aduc aminte de ce a fost la JO de la Beijing. Sper ca vom face mai mult la acest Mondial cu fetele noi care au venit"(sport.ro).