Au inceput finalele Conferintelor Est si Vest in NBA: supriza la Cleveland, unde echipa lui Lebron James a pierdut in fata lui Orlando Magic, desi King James a inscris 49 de puncte. In Vest, Lakers au bifat primul succes (contra lui Nuggets), pe mana lui Kobe Bryant, inspirat si decisiv.

Conferinta de Est: Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 106-107

Cele 49 de puncte reusite de Lebron James nu i-au fost suficiente lui Cleveland pentru a castiga primul act al semifinalei cu Magic. Pivotul Dwight Howard a contibuit esential la performanta lui Orlando, inscriind 30 de puncte, in special in momentul in care echipa sa suferea vizibil: in primul sfert, Cavaliers conduceau la un moment dat la 16 puncte diferenta. Orlando a marcat cosul victoriei cu 14 secunde inainte de final, administrand echipei lui lebron james abia a treia infrangere acasa din tot sezonul. Al doilea meci al finalei se va juca vineri, la Cleveland. Conferinta de Vest: Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 105-103

Victoria este datorata lui Kobe Briant: a marcat 40 de puncte, asumandu-si responsabiliti importante in joc, intr-un moment in care a simtit ca echipa nu are atata energie pe cat si-ar fi dorit. "Cand am simtit ca baietii sunt obositi, am preluat initiativa", spune Kobe, laudat si de antrenorul lui Nuggets, George Karl: "Lakers sunt o super-echipa, cu un super-jucator, Bryant". Meciul 2 al finalei se va juca joi, la Los Angeles.