Steaua MFA si UCM Resita sunt cele doua finaliste ale Cupei Romaniei din sezonul 2009. Ros-albastri s-au calificat la limita in fata formatiei HCM Constanta, castigatoarea stabilindu-se dupa aruncarile de la sapte metri. UCM Resita a acces in finala de duminica dupa ce a dispus de Dinamo Baumit.

Steaua MFA a castigat semifinala Cupei Romaniei disputata in fata echipei HCM Constanta, dupa loviturile de departajare de la 7 metri. Ros-albastrii au fost la un pas de a iesi de pe teren, nemultumiti de unele decizii ale arbitrului. Un meci spectaculos, in care Steaua a inscris chiar si cand pe teren avea doar patru jucatori. Echipa lui Bozo Rudic a condus pe finalul meciului, dar HCM a prelungit suspansul, marcand golul egalizator cu 3 secunde inainte de ultimul fluier al partidei. Adzic a ratat lovitura de la 7 metri, iar Steaua MFA s-a calificat in finala Cupei Romaniei cu scorul general de 37-36.

Cea de-a doua semifinala nu a fost la fel de spectaculoasa, dar a fost cu final fericit pentru echipa lui Aihan Omer. UCM Resita a trecut de Dinamo cu scorul de 36-30. Alb-rosii au prins un meci slab, cu multe greseli atat in aparare, cat si in defensiva. Cu 10 minute inainte de final UCM conducea cu 10 goluri, dar dinamovistii au reusit sa reduca din proportiile scorului.

Finala dintre Steaua MFA si UCM Resita se va disputa duminica, de la ora 11:00, in Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu.