Arbitrii romani nu sunt aratati cu degetul numai in fotbal ci si in alte sporturi. In semifinalele campionatului national de baschet masculin, CSU Sibiu a refuzat sa se prezinte la meciul decisiv cu Asesoft Ploiesti, de miercuri, dupa ce a acuzat maniera de arbitraj din partida anterioara. Oficialii Federatiei Romane de Baschet le-au dat termen conducatorilor celor doua cluburi sa prezinte probe pentru a-si sustine declaratiile pana pe 13 mai.

Patru echipe se bat miercuri in ultimele meciuri ale play-off-ului Diviziei A la baschet masculin. CS Otopeni, BCM Elba, Asesoft Ploiesti si CSU Sibiu vor juca meciurile decisive pentru locurile din finala.

Echipa care se va califica in finala dintre CS Otopeni si BCM Elba se hotareste la Timisoara, in sala Constantin Jude, dupa ce timisorenii au ratat victoria in meciul patru impotriva ilfovenilor.

Rezultatele meciurilor din play-off:

ELBA Timisoara - CS Otopeni 81-73

CS Otopeni - ELBA Timisoara 93-72

ELBA Timisoara - CS Otopeni 93-67

CS Otopeni - ELBA Timisoara 71-65

In cealalta semifinala, lucrurile s-au incins dupa victoria ploiestenilor in meciul patru, de la Sibiu. Cei de la CSU Sibiu au acuzat vehement maniera de arbitraj din ultimul meci cu Asesoft si au anuntat ca nu se vor prezenta la Ploiesti, in partida decisiva pentru obtinerea unui loc in finala. "Am anuntat oficial ca nu vom mai juca niciodata la Ploiesti. Sibiul nu merge la meciul cinci cu Asesoft. Sa joace cei de acolo si arbitrii. Ceea ce s-a intamplat duminica seara la Sibiu este o rusine pentru baschetul romanesc. Pentru ce sa mai mergem la Ploiesti? Daca acasa ne-au furat in asemenea hal cu arbitrii... Acolo ar fi fost si mai pe fata furtul si nu am mai fi avut nicio sansa. Sunt niste avortoni acesti oficiali de la Ploiesti si nu mai au ce cauta in baschet. Este o rusine ca au aparut astfel de oameni in frunte cu Sebastin Ghita, acest Gigi Becali al baschetului romanesc, care nu fac nimic bun pentru acest sport”, a rabufnit directorul executiv al sibienilor, Mircea Vulc.

Rezultatele meciurilor din play-off:

Asesoft Ploiesti - CSU Atlassib Sibiu 76-78

CSU Atlassib Sibiu - Asesoft Ploiesti 78-75

Asesoft Ploiesti - CSU Atlassib Sibiu 117 - 67

CSU Atlassib Sibiu - Asesoft Ploiesti 78-83