Doua echipe romanesti care viseaza la inca o finala europeana. Iar visele se pot implini sau narui in ajunul Pastelui. Rulmentul Brasov a scos un egal in tur cu echipa spaniola Itxako Estella, iar sansele de calificare sunt egale inaintea meciului din semifinalele Cupei EHF, de sambata, de la Brasov. De cealalta parte, Oltchimul si-a diminuat serios sansele saptamana trecuta cand a fost invinsa pe teren propriu de danezele de la Viborg, iar finala Ligii Campionilor e acum la peste sase goluri distanta.

Rulmentul a remizat in turul semifinalelor Cupei EHF cu Itxako Estella, scor 23-23. Sansele sunt egale, dar brasovencele au avantajul terenului propriu. Rulmentul va incerca sa se califice in finala Cupei EHF, in detrimentul finalistei de anul trecut, Itxako. In celalalt meci al semifinalei, cartile sunt aproape facute. HC Leipzig e deja cu un pas in finala, dupa ce a invins-o in tur pe Dinamo Volgograd, scor 25-15.

Oltchimul a dezamagit in meciul tur din semifinalele Ligii Campionilor. Viborg le-a invins pe valcence la o diferenta de sase goluri, fapt ce le-a diminuat serios sansele calificarii in cea mai importanta competitei, Liga Campionilor.

"Avand in vedere ca jocul tur din acest sezon impotriva Viborgului a fost unul in care echipa Oltchim nu si-a aratat adevarata valoare...motivatia si ambitia exista mai mult ca niciodata. Ne dorim din suflet sa avem o prestatie cat mai buna, si daca va fi sa iesim din aceasta competitie sa o facem cu fruntea sus", a declarat extrema dreapta Ramona Maier pentru site-ul oficial al clubului.

Radu Voina schimba tactica din tur pentru meciul de sambata. Gatzel, Ivan, Tolnai si Vadineanu au facut deplasarea in Danemarca, tehnicianul lasandu-le acasa pe Borbas, Shymkute, Smedescu si Szucs(accidentata).

Program:

Liga Campionilor: Viborg - Oltchim Rm. Valcea, 15:05, sport.ro (28-34 tur)

Cupa EHF: Rulmentul Urban Brasov - Itxako Estella, 18:00 Tvr2, livetext Hotnews (tur 23-23)