Patru echipe romanesti lupta pentru un loc in semifinalele Cupelor europene. Tripleta UCM Sport Resita, Stiinta Municipal Dedeman Bacau si CSU Suceava vrea sa produca surpriza in Challenge Cup, iar HCM Constanta vrea sa razbune Steaua si sa-i elimine pe spaniolii de la Pevafersa Valladolid din Cupa Cupelor.

"HCM trebuie sa joace serios, foarte bine in aparare iar in atac sa nu faca greseli, sa nu le ofere mingi adversarilor. Trebuie sa incercam sa finalizam cit mai bine fiecare atac, sa profitam de fiecare minge pe care o avem. In fata unei astfel de formatii fiecare minge va conta, fiecare amanunt iti poate aduce calificarea sau te poate elimina din intrecere. Juan Pastor pregateste de 14 ani aceasta formatie, este un tehnician foarte bun, probabil intre primii trei antrenori din lume“, a declarat antrenorul constantenilor, Zoran Kurtes, potrivit site-ului oficial al echipei.

“Sunt oameni ca si noi, au tot doua miini, doua picioare. Speram sa prindem o zi cit mai buna, sa jucam cit mai bine pentru a obtine un rezultat bun. Dorinta noastra este sa batem acolo, insa va fi greu pentru ca Valladolid este dupa parerea mea, cea mai buna echipa ramasa in competitie“, a mentionat si veteranul Alexandar Adzic.

Pe fondul scandalului mitei romanesti din handbal, spaniolii au confectionat pentru meci tricouri cu mesajul "Meci curat. Fair Play", iar sala de joc va avea pancarte cu acelasi mesaj.

In sezonul 2006, HCM a fost eliminata din semifinalele Cupei Cupelor de Pevafersa (29-33 tur; 40-31 retur). Spaniolii s-au calificat in sferturile competitiei din actuala editie a competitiei dupa ce i-a zdrobit pe stelisti: 33-27 in tur si 41-24.

Program echipe romanesti:

Challenge Cup - sferturi de finala

UCM Sport Resita - RK Proleter Naftagas (Serbia)

BSV Bern Muri (Elvetia) - Stiinta Municipal Dedeman Bacau

UHK Krems (Austria) - CSU Suceava

Cupa Cupelor - sferturi de finala

Pevafersa Valladolid - HCM Constanta