Shaquille O'Neal a devenit al cincilea cel mai bun marcator din istoria NBA-ului, dupa ce a inscris 13 puncte in partida pe care echipa sa, Phoenix Suns a castigat-o cu 128-96 in fata celor de la Wizards. In cei 16 ani de cariera, O'Neal a punctat de 27.411 ori si l-a intrecut in calsament pe Moses Malone (27.409). Urmatorul pe lista lui Shaq e tatal sau nelegitim, Wilt Chamberlain: Asa ca in Razboiul Stelelor, am speranta ca voi putea sa-mi ajung tatal, a declarat O'Neal.

O'Neal trebuie sa mai inscrie 4.008 puncte pentru a ocupa locul al patrulea, care este ocupat in prezent de fosta legenda a baschetului Wilt Chamberlain. Kareem Abdul este liderul indiscutabil din toate timpurile, cu 38.387 puncte inscrise in intreaga sa cariera, urmat de Karl Malone (36.928) si Michael Jordan (32.292).

"Am pierdut timpul", a declarat O'Neal convis ca ar fi putut ocupa acum chiar si locul 2. "E ceva bun ceea ce am reusit, dar ma simt putin nemultumit fata de mine insumi. Daca as fi facut lucrurile mai bine acum as fi fost numarul doi sau trei. Statisticile mele imi arata ca am fost constant in ceea ce am facut si urmatorul pe lista este tatal meu nelegitim, Wilt Chamberlain. Asa ca in Razboiul Stelelor, am speranta ca voi putea sa-mi ajung tatal".