Irlanda a castigat dupa 61 de ani Marele Slem in Turneul Celor Sase Natiuni. In prezenta printului Charles, Irlanda s-a impus in fata Tarii Galilor, scor 17-15. Stephen Jones a obtinut o penalitate in ultima faza a meciului, insa sutul sau a fost prea slab, iar Tara Galilor pierde dramatic.

Stephen Jones a transformat patru penalitati si un drop-gol aducand Tara Galilor in avantaj cu doar cinci minute inainte de final. Dar drop-golul reusit de Ronan O'Gara a adus Irlanda la conducere: 17-15. In ultima faza a partidei, Stephen Jones a avut ocazia de a aduce victoria echipei sale, insa nu a putut transforma penalitatea, sutul sau fiind prea slab.

"E asa de bine. Sunt foarte mandru de baietii mei si sunt extrem de incantat", a declarat pentru BBC capitanul Irlandei, Brian O'Driscoll dupa ce Irlanda a obtinut primul titlu al Turneului celor Sase Natiuni din 1948 incoace.

Tara Galilor avea nevoie de o victorie cu 13 puncte pentru a-si pastra titlul, dar infrangerea de sambata a clasat-o pe locul patru, dupa Anglia si Franta, care au castigat ultimele lor meciuri.