Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a luat foc la auzul acuzatiilor celor doi arbitri danezi. "Acesti oameni nu au pic de rusine. Nu cred ca este intamplatoare aceasta iesire, mai ales acum cand sunt alte cazuri de coruptie dovedite cu arbitrii sau cand Oltchim s-ar putea sa joace cu danezele de la Viborg", a comentat, pentru HotNews.ro, presedintele Gatu.

"Chiar acum (miercuri) trimit un fax la Federatia Internationala de Handbal pentru ca nu-i posibil ca acesti arbitrii sa se apuce sa vorbeasca in acest mod despre handbalul romanesc fara sa aiba o proba la indemana. O sa le cer oficialilor de la EHF sa ii puna pe cei doi danezi sa justifice acuzatiile", a adaugat Gatu.

In ceea ce priveste noile informatii aparute in presa daneza conform carora oficialul roman care ar fi oferit bani arbitrilor este chiar vicepresedintele FRH, Petre Paleu, Cristian Gatu a tinut sa sublinieze ca are "incredere totala in Paleu" si ca "il sprijin in totalitate".

Gatu nu exclude nici posibilitatea ca danezii sa incerce sa mute atentia oamenilor interesati de handbal de la scandalurile de coruptie din Germania (unde doi arbitri au fost prinsi cu 50.000 de dolari in geanta dupa finala Cupei Cupelor dintre Chehovskie Medvedi si Valladolid, in 2007) si sa o indrepte catre handbalul romanesc. "E un pic ciudat ca danezii s-au gandit sa deschida gura tocmai cand Oltchim este la un pas sa joace impotriva echipei daneze Viborg. Nordicii tot incearca sa strice imaginea handbalului din restul Europei, mai ales acum cand multe echipe s-au intarit", a incheiat suparat Gatu.