Infrangerea Oltchimului de la Ljubliana nu a picat deloc bine la Valcea, unde presedintele clubului Ioan Gavrilescu le-a criticat dur pe jucatoarele lui Radu Voina. "Narcisa Lecusanu a facut cel mai prost meci de cand e la Oltchim si Luminitei i-as reprosa cele trei atacuri lansate total gresit", a rabufnit Gavrilescu la adresa celor mai experimentate jucatoare ale Oltchimului.

"Cauzele infrangerii pot fi mai multe. Opinia mea este ca meciul s-a pierdut pentru ca echipa nu are un lider care sa fie mintea limpede, handbalista care sa iuteasca sau sa temporizeze jocul. Narcisa Lecusanu, din pacate, a facut cel mai slab joc de cand evolueaza la Oltchim. Gazdele au incercat de la inceput un marcaj om la om la Narcisa, considerata probabil creierul echipei, iar acest lucru a descurajat-o. Gatzel a avut momente bune in partea secunda, dar la final a gresit si ea”, a spus Gavrilescu in Prosport.

"Poarta nu a mai fost atuul nostru numarul unu. N-as vrea sa spun nimic despre unele mingi care ar fi putut fi parate, ori ba, ci as reprosa doar la cele trei contraatacuri lansate total gresit”.

Paradoxal, istoria se repeta si anul acesta in Liga Campionilor si Oltchim depinde de unguroaicele de la Gyor pentru a se califica mai repede in semifinale. In sezonul trecut, Hutupan&co au ratat avansarea in semifinale pentru ca Gyor a fost invinsa, acasa, de rusoaicele de la Lada Togliatti, scor 33-34. Un rezultat dubios care a dus la eliminarea Oltchimului din Liga Campionilor.

Totusi, anul acesta, valcencele pot merge mai departe inca de pe 15 martie daca inving pe Buducnost si Gyor bate pe Krim. In caz contrar, Oltchim este obligata sa bata Gyor in Ungaria, in ultimul meci al grupei. "Ne-a ramas sa castigam in 15 martie, dar si Gyor sa joace corect cu Krim. Anul trecut, Gyor ne-a sanctionat, sper sa nu se mai intample si acum”, a incheiat presedintele de la Oltchim.