Mai sunt cateva ore bune pana la startul partidei, dar orasul freamata deja in asteptarea marelui meci. Primii spectatori apar in Sala Sporturilor din Valcea cu doua ore inainte de confruntarea cu Gyor. "Mergem sa le vedem pe fetele noastre", ne marturiseste Ioana, o valceanca prezenta la toate meciurile de acasa ale Oltchimului de cativa ani buni.

"Ele sunt mandria noastra, traim si noi prin intermediul rezultatelor lor. Fiecare partida este o mare sarbatoare, iar prezenta in Champions League este cel mai bun motiv ca lumea sa auda de orasul nostru", au declarat la unison suporterii unui oras care traieste cu si pentru handbal.

Suporterii maghiari isi fac aparitia in sala cu aproximativ 30 de minute inainte de startul marii partide, ei sunt primiti cu aplauze la scena deschisa si cu un "Bine ati venit" rostit in limba maghiara de la statia de amplificare a salii. Cele doua galerii stau una langa alta, fara body-guarzi sau garduri despartitoare. Oaspetii afiseaza un banner in memoria lui Marian Cozma, iar toata sala devine un singur spectator care aplauda si cinsteste memoria unui mare sportiv plecat mult prea repede dintre noi.

Trecutul si prezentul sunt alaturi pentru binele echipei, Ivica Rimanic (fostul tehnician) si Radu Voina (actualul antrenor) stand de vorba si sfatuindu-se in legatura cu importanta partida.

Fair-play-ul este la el acasa, singura legatura cu fotbalul fiind piesa Scooter - Maria, una intalnita si pe unele stadioane de fotbal din Liga 1. Partida incepe, iar atmosfera devine una greu de suportat pentru oaspeti. Toata sala este o intreaga galerie, fetele fiind purtate spre victorie de un public bun cunoscator al fenomenului (in pauza, la o tigara, valcenii discuta despre schemele tactice gandite de Radu Voina si de cum ar trebui anihilata Anita Gorbicz, cea mai buna jucatoare a oaspetilor).

Finalul este strans si electrizant, iar sala vibreaza la fiecare reusita a fetelor lui Voina. Meciul se incheie, iar fericirea este la ea acasa la Valcea. Suporterii coboara pe parchetul salii si dau mana cu toata echipa, acesta fiind gestul prin care Steluta Luca, Luminita Hutupan si compania multumesc pentru sprijinul deosebit aratat si la aceasta partida.

"Publicul a fost intr-adevar fantastic", recunoaste si Gorbicz, o jucatoare care a vazut multe sali pline in cariera ei.

Dupa un asemenea eveniment, nu poti sa spui decat ca fetele de la Oltchim te fac mandru ca esti roman si ca obtii victorii in Champions League, o competitie care se simte la Valcea ca acasa.

Vezi aici momentul emotionant in care toata sala ii aduce un omagiu lui Marian Cozma: