Otelul Galati va intalni in sferturile de finala ale Cupei Cupelor formatia Larvik HK, detinatoarea trofeului, in timp ce Rulmentul Brasov va da piept cu Byasen HE Trondheim in Cupa EHF. Se anunta o dubla de foc intre Romania si Norvegia la nivel de cupe europene la handbal feminin. Tragerea la sorti a avut loc in cursul zilei de marti, la Viena.

Herbert Muller, antrenorul Rulmentului: "Este un adevrsar foarte greu, nu asta ne-am dorit. Cine cunoaste handbalul norvegian isi da seama ca avem parte de un adevrsar foarte puternic. Totusi, noi vrem sa ne masuram fortele cu echipele tari si asta este sansa noastra. Vom incerca sa ne luam un avantaj dupa meciul tur, pe care sa-l definitivam in returul de la Brasov. E un avantaj ca jucam primul meci in deplasare si vom face tot posibilul sa ne calificam in semifinale".

Gabriela Artene, antrenoare Otelul Galati: "Este cea mai rea tragere posibila. Mi-as fi dorit echipa din Spania, am fost ghinioniste. Nu plecam invinse din start, ne vom juca sansa, dar va fi greu. La Galati vor avea mult de furca in meciul cu noi".

Larvik HK este castigatoarea en-titre a Cupei Cupelor, dubla mansa cu Otelul urmand sa aiba loc pe 14/15, respectiv 21/22 martie. Eliminata din Liga Campionilor, Larvik a castigat trofeul in 2008 dupa ce a dispus in finala de Rulmentul Brasov.

Byasen HE Trondheim nu este un nume strain pentru echipele romanesti, norvegiencele fiind invinse in finala Cupei Cupelor din 2007 de catre Oltchim Ramnicu Valcea. Dubla Rulmentul - Trondheim va avea loc pe 14/15 martie, pentru ca returul sa aiba loc pe 21/22 martie.

Iata programul complet al partidelor:

Cupa EHF:

Issy les Moulineaux (Franta) - HC Leipzig (Germania)

Byasen HE (Norvegia) - Rulmentul Brasov (Romania)

SD Itxako (Spania) - Randers HK (Danemarca)

Kuban Krasnodar (Rusia) - Dinamo Volgograd (Rusia)

Cupa Cupelor:

Larvik HK (Norvegia) - Otelul Galati (Romania)

Gjerpen Handball (Norvegia) - Balonmano Parc Sagunto (Spania)

Metz Handball (Franta) - FCK Handbold (Danemarca)

Bayer Leverkusen (Germania) - Levanger HK (Norvegia)

Cupa Challenge:

Handball Cercle Nimes (Franta) - Cercle Dijon Bourgogne (Franta)

ORK Vrnjacka Banja (Serbia) - Thuringer HC (Germania)

RK Olimpija (Slovenia) - ProVital Blomberg-Lippe (Germania)

Izmir BSB SK (Turcia) - ZRK Trogir (Croatia)

Turul va avea loc pe 14/15 martie, iar returul pe 21/22 martie 2009.